Quantcast

Ο πολιτικός κόσμος καταδικάζει τον εμπρησμό στο κτίριο του Real Group στο Μαρούσι

Ο πολιτικός κόσμος καταδικάζει την εμπρηστική επίθεση στο κτίριο όπου στεγάζεται το Real Group επί της Λεωφόρου Κηφισίας στο Μαρούσι, στο οποίο εκδηλώθηκε μεγάλη φωτιά τα ξημερώματα.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον επικεφαλής του Real Group, δημοσιογράφο Νίκο Χατζηνικολάου

Του εξέφρασε τη συμπαράστασή του και τον διαβεβαίωσε ότι η Πολιτεία θα καταβάλει κάθε προσπάθεια ώστε οι δράστες να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη.

«Κάθε απόπειρα τρομοκράτησης δημοσιογραφικών φωνών πέφτει στο κενό. Κάθε στοχοποίηση δημοσιογράφων είναι απολύτως καταδικαστέα».

Την επίθεση στις εγκαταστάσεις του Real Group καταδίκασε, με ανάρτησή του στα social media, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξης Τσίπρας.

«Η εμπρηστική επίθεση στον #RealFm, ακόμη μια επίθεση στην ελευθερία του Τύπου και της ενημέρωσης.

Η Πολιτεία οφείλει άμεσα να φέρει τους δράστες στη δικαιοσύνη» έγραψε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας.

Η ανάρτηση:

“Απίστευτες εικόνες! Η τρομοκρατία δεν θα νικήσει και δεν θα αφήσουμε να κλείσει ο σταθμός και να χάσει την δουλειά του τόσος κόσμος! Μαζί σας σε αυτό όλοι μας @NChatzinikolaou” έγραψε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης σε ανάρτησή του στο Twitter.

 

Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας σε tweet αναφέρει ότι “Η επίθεση κατά @Realfm978 και Real News, από την οποία προκλήθηκε πυρκαγιά και κινδύνευσαν ανθρώπινες ζωές, είναι μία απολύτως καταδικαστέα εγκληματική ενέργεια, που στρέφεται κατά της ελευθερίας της έκφρασης στη χώρα μας”.

 

“Απίστευτη εγκληματική ενέργεια σε βάρος του @Real_gr , του @NChatzinikolaou και όλων των εργαζομένων. Είμαστε δίπλα τους” τονίζει ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

 

«Επίθεση στην ελευθεροτυπία» χαρακτήρισε ο Γιάννης Οικονόμου την εμπρηστική επίθεση. «Είναι μια επίθεση που αξίζει την αυτονόητη καταδίκη όλων μας. Είναι μια επίθεση στην ελευθεροτυπία. Ευτυχώς δεν θρηνήσαμε θύματα και δεν έχουμε τραυματισμούς» τόνισε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, μιλώντας στον ΑΝΤ1 και πρόσθεσε:

«Να εκφράσουμε εκτός από την καταδίκη μας και τη συμπαράστασή μας στους δημοσιογράφους και τους εργαζομένους του ραδιοφωνικού σταθμού αλλά και τη βεβαιότητά μας ότι θα συνεχίσουν με την ίδια ποιότητα, με το ίδιο πείσμα, με το ίδιο πάθος να κάνουν σωστά τη δουλειά τους».

Όπως είπε ο κ. Οικονόμου, «η ελεύθερη δημοσιογραφία, η ελευθεροτυπία, η πολυφωνία, ο πλουραλισμός είναι βασικοί πυλώνες της Δημοκρατίας και της ποιότητας της Δημοκρατίας και γύρω από αυτό πρέπει να είμαστε συσπειρωμένοι και να διαμορφώνουμε τις προϋποθέσεις έτσι ώστε να λειτουργεί όπως πρέπει».

Ο κ. Οικονόμου υποστήριξε ότι «και οι διωκτικές Αρχές και η Δικαιοσύνη θα κάνουν τη δουλειά τους σε ό, τι αφορά τους ενόχους, σε όλους όσοι φαντάζονται ότι μπορούν μέσα από τραμπουκισμούς και τέτοιου είδους άνανδρες ενέργειες να φοβίσουν, να πανικοβάλουν και να τρομοκρατήσουν ελεύθερες, δημιουργικές και δημοκρατικές φωνές».

“Καταδικάζουμε απερίφραστα και κατηγορηματικά την εμπρηστική επίθεση στον Ρ/Σ Real FM 97,8. Στεκόμαστε απέναντι σε κάθε επιχείρηση εκφοβισμού ή φίμωσης της δημοσιογραφικής φωνής. Η ελευθερία του Τύπου είναι αδιαπραγμάτευτη” σημειώνει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ. Δημήτρης Μάντζος.

 

“Μια ακόμη χυδαία προσπάθεια φίμωσης της καταξιωμένης δημοσιογραφικής πένας κ φωνής η φωτιά στον @Real_gr @NChatzinikolaou! Δεν θα σας περάσει δειλά ανθρωπάκια…Στηρίζουμε δυνατά !!!!” σημειώνει σε ανάρτησή της η ευρωβουλευτής της ΝΔ, Ελίζα Βόζεμπεργκ.

 

Ο βουλευτής της ΝΔ, Τάσος Χατζηβασιλείου γράφει σε ανάρτησή του στο Twitter “Η άνανδρη επίθεση εναντίον @Realfm978 και @Real_gr είναι επίθεση εναντίον της δημοκρατίας. Η ελληνική κοινωνία δεν τρομοκρατείται”.

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης καταδικάζει τον εμπρησμό: “Η απόπειρα εμπρησμού του @Realfm978 είναι μια αποκρουστική και φασίζουσα πρακτική. Δεν αρκεί η αυτονόητη καταδίκη και η συμπαράσταση στην ιδιοκτησία και τους εργαζόμενους του σταθμού. Πρέπει να βρεθούν οι δράστες και να υποστούν τις ποινικές συνέπειες των πράξεων τους”.

 

“Επιθέσεις με εμπρηστικούς μηχανισμούς σπάνια εξιχνιάζονται. Το ξέρω πρώτο χέρι. Η ΕΛΑΣ σχεδόν δεν ασχολείται. Η απόπειρα δολοφονίας της ηχολήπτριας του ?

@Real_gr ? πιθανότατα θα μείνει, λοιπόν, ατιμώρητη και οι δράστες θα το ξανακάνουν. Γιατί μπορούν” τονίζει ο ανεξάρτητος βουλευτής και αντιπρόεδρος στην “Εθνική Δημιουργία” , Κωνσταντίνος Μπογδάνος.