Quantcast

Ολυμπιακός - Σαχτάρ: Ένα γκολ για την ειρήνη

Το μήνυμα του προέδρου του Ολυμπιακού, Βαγγέλη Μαρινάκη.

Μοίρασαν χαμόγελα Ολυμπιακός και Σαχτάρ. Οι Πειραιώτες επικράτησαν 1-0 στο «Γ. Καραϊσκάκης» σε φιλικό φιλανθρωπικού χαρακτήρα (με κεντρικό σύνθημα «ποδόσφαιρο για την ειρήνη, να σταματήσει ο πόλεμος στην Ουκρανία»), με σκόρερ τον Τικίνιο. Κέρδος το ηχηρό μήνυμα το οποίο εστάλη για την κατάσταση στην Ουκρανία!

Το παιχνίδι δεν είχε ένταση στα πρώτα λεπτά και παράλληλα κάποια αξιοσημείωτη φάση. Άλλωστε, από πλευράς Ολυμπιακού αγωνίστηκαν και παίκτες οι οποίοι ήθελαν τον χρόνο τους για να… βρεθούν μεταξύ τους. Η πρώτη υποψία φάσης έγινε στο 7’ με τον Μούντρικ να μπουκάρει στην περιοχή του Ολυμπιακού και τον Μανωλά να παραχωρεί κόρνερ. Στο 13’ απείλησε η ομάδα του Μαρτίνς για πρώτη φορά, με τον Φορτούνη να αστοχεί με σουτ στην κίνηση έπειτα από γύρισμα του Βαλμπουενά.

Η επόμενη καλή στιγμή των Πειραιωτών συνδυάστηκε με γκολ. Μπουχαλάκης και Βαλμπουενά συνεργάστηκαν, με τον Φορτούνη να σεντράρει από τα δεξιά και τον Μασούρα να στέλνει την μπάλα στο δοκάρι με κεφαλιά από την καρδιά της αντίπαλης περιοχής, ενώ στη συνέχεια ο Τικίνιο πήρε το… ριμπάουντ και σκόραρε. Ελάχιστες οι καλές στιγμές στη συνέχεια. Καλύτερη το σουτ του Μπουλέζα στο 34’, με τον Κρίστινσον να διώχνει σε κόρνερ.

Με την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου ο Μαρτίνς πέρασε εκτός αγώνα τους Βρουσάι, Μανωλά, Παπαδόπουλο, Ρέαμπτσιουκ, Κούντε, Μασούρα, Φορτούνη και Βαλμπουενά. Πλέον η άμυνα από δεξιά προς αριστερά απαρτιζόταν από Λαλά, Παπασταθόπουλο, Μπα και Σισέ (αριστερός μπακ)! Ο Μαντί Καμαρά ήταν δίπλα στον Αγκιμπού. Δεξιός εξτρέμ ο Λόπες, αριστερός ο Ονιεκούρου και σε θέση «10» ο Καρβάλιο. Σε αντίθεση με τον Λόπες που μπήκε και έκανε και 1-2 ντρίμπλες που ενθουσίασαν, ο Ονιεκούρου στο πρώτο τέταρτο ήταν εκτός κλίματος. Έχανε εύκολα τη μπάλα, με αποτέλεσμα να υπάρξει πάλι κάμποση γκρίνια. Το ακριβώς αντίθετο με συμβαίνει με τον Σισέ, ο οποίος έπαιζε με φοβερή αυτοπεποίθηση. Χωρίς να βρίσκεται στη φυσική του θέση, έκανε κούρσες από αριστερά, ντρίμπλες στην αντίπαλη περιοχή, έβγαζε ωραίες σέντρες, σούταρε με το δεξί, κέρδιζε κόρνερ.

 

Ήταν ευχάριστη η παρουσία του Λόπες, ο οποίος, όπως και ο Ονιεκούρου, είχε να παίξει από τις 17 Φεβρουαρίου, από την εντός έδρας ήττα από την Αταλάντα. Ο Πορτογάλος ήταν ορεξάτος, συνεργάστηκε πολύ ωραία με τους συμπαίκτες του, είχε τα καλοτραβηγμένα σουτ του 68' και το 69'. Γενικά στο δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός είχε διαρκώς τη μπάλα και η Σαχτάρ επεδίωκε να χτυπήσει στην κόντρα, όπως στο 75' με την άστοχη κεφαλιά του Μούντρικ. Ο Καρβάλιο πιστοποίησε ξανά ότι πατά γερά το πόδια του στο γήπεδο. Έχει βρει τα πατήματά του και συνεχίζει να βρίσκεται σε καλή αγωνιστική κατάσταση.

 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πέδρο Μαρτίνς): Κρίστινσον (90' Καραργύρης), Βρουσάι, Μανωλάς, Παπαδόπουλος, Ρέαμπτσιουκ, Κούντε, Μπουχαλάκης (28' λ. τρ. Μπουχαλάκης), Μασούρας, Φορτούνης, Βαλμπουενά, Τικίνιο.

Στο 46' μπήκαν οι: Λαλά, Παπασταθόπουλος, Μπα, Σισέ, Μ. Καμαρά, Λόπες, Καρβάλιο, Ονιεκούρου.

ΣΑΧΤΑΡ (Μικέλε Καβάλι): Τρούμπιν, Κονόπλια (24' λ. τρ. Στάσιουκ), Στεπανένκο, Μούντρικ, Μπόριατσουκ (67' Καπίνους), Μπουλέζα (46' Ντραμπάγιεβ), Μιζνιόφ (86' Τσεκ), Μπόνταρ, Τοπάλοβ, Μπονταρένκο (77' Κρίσκιβ), Ματβιένκο.

ΠΗΓΗ: filathlos.gr