Οργή στο Twitter κατά Μπογδάνου: Zητούν τη διαγραφή του ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ, ΚΚΕ - Τι απαντά ο ίδιος

Σάλο έχει προκαλέσει στο Τwitter και σε άλλα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δημοσίευμα που στοχοποιεί με ονόματα μικρούς μαθητές νηπιαγωγείου της Αθήνας, που είναι μετανάστες, και το οποίο αναπαρήγαγε ο βουλευτής της ΝΔ, Κωνσταντίνος Μπογδάνος.

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης ζητούν τη διαγραφή από την ΚΟ της ΝΔ του Κ. Μπογδάνου για τη δημοσιοποίηση των ονομάτων νηπίων μεταναστών. Την ίδια ώρα, χαρακτηρίζουν φτηνές δικαιολογίες όσα ισχυρίστηκε ο ίδιος μιλώντας για λάθος που διορθώθηκε. Στο στόχαστρο και ο Πρωθυπουργός που εγκαλείται από τα κόμματα για «κάλυψη σε ακροδεξιές, ρατσιστικές και φασιστικές πρακτικές χαφιεδισμού». 

ΣΥΡΙΖΑ: «Πρόκειται για εγκληματική και φρικιαστική ενέργεια»

Τη διαγραφή του βουλευτή ζητεί ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. «Εχθές το βράδυ ο βουλευτής της ΝΔ κ. Μπογδάνος αναπαρήγαγε δημοσίευμα από γνωστή ακροδεξιά ιστοσελίδα, το οποίο στην αρχική του μορφή δημοσίευσε ονόματα μαθητών νηπιαγωγείου της Αθήνας», αναφέρει, σε ανακοίνωσή του, ο ΣΥΡΙΖΑ και σημειώνει πως «πρόκειται για μια εγκληματική και φρικιαστική ενέργεια που έχει ως αποτέλεσμα να στοχοποιήσει μικρά παιδιά υποκινώντας πράξεις βίας εναντίον τους».

Η αξιωματική αντιπολίτευση τονίζει ότι «ο κ. Μητσοτάκης είναι ο μοναδικός υπεύθυνος για όλα αυτά, αφού έχει μετατρέψει την κυβέρνησή του σε κυβέρνηση του ΛΑΟΣ και των αρνητών του Ολοκαυτώματος». Όπως επισημαίνει, «το μόνο που έχει να κάνει ο κ. Μητσοτάκης αν δεν καλύπτει αυτές τις φασιστικές πρακτικές είναι να πει πώς βρέθηκε στα χέρια του βουλευτή του η λίστα με τα προσωπικά δεδομένα νηπίων και στη συνέχεια να τον διαγράψει».

Να πάρει θέση η δημοτική αρχή της Αθήνας

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ και δημοτικός σύμβουλος Αθήνας Νάσος Ηλιόπουλος κάλεσε τη δημοτική αρχή του δήμου Αθηναίων να πάρει θέση για την κίνηση Μπογδάνου εξαιτίας του γεγονότος ότι ο εν λόγω βουλευτής εκλέγεται στην Α’ Αθήνας.

ΚΚΕ: «Ο Κ. Μπογδάνος, εξελίσσεται σε κατ’ επάγγελμα και κατά συρροή χαφιέ»

«Είναι προφανές ότι ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Κ. Μπογδάνος, εξελίσσεται σε κατ’ επάγγελμα και κατά συρροή χαφιέ, με την παράνομη δημοσιοποίηση προσωπικών στοιχείων και τη στοχοποίηση συγκεκριμένων ανθρώπων» αναφέρει, σε σχόλιό του, το ΚΚΕ.

«Τελευταίο κρούσμα η ανατριχιαστική, ρατσιστική αναπαραγωγή λίστας με ονόματα μαθητών και εκπαιδευτικού από νηπιαγωγείο της Αθήνας, παραβιάζοντας ακόμα κι αυτήν τη σημερινή νομοθεσία για τα προσωπικά δεδομένα. Ειδικά γι’ αυτήν τη διαρροή και δημοσιοποίηση η κυβέρνηση οφείλει να δώσει εξηγήσεις», προσθέτει το ΚΚΕ και καταλήγει: «Η κυβέρνηση της ΝΔ να σταματήσει να κρύβεται. Δεν μπορεί να αποφύγει τις βαριές πολιτικές ευθύνες για το ποιόν του βουλευτή της».

Κίνημα Αλλαγής: «Άθλια, θρασύδειλη και ακροδεξιά πράξη, χωρίς κανένα ελαφρυντικό»

Το Κίνημα Αλλαγής ζητάει εμμέσως πλην σαφώς από τον πρωθυπουργό να απομακρύνει τον βουλευτή, Κωνσταντίνο Μπογδάνο, από τη Κ.Ο της ΝΔ. Σε σχόλιο του Γραφείου Τύπου το Κίνημα Αλλαγής τονίζει ότι «η παραμονή του βουλευτή Μπογδάνου στην κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας θα σημάνει, με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο, πως οι ιδέες και οι πρακτικές του είναι ανεκτές» και προσθέτει: «Η ευθύνη ανήκει πλέον στον κ. Μητσοτάκη».

Επίσης το ΚΙΝΑΛ χαρακτηρίζει άθλια, θρασύδειλη και ακροδεξιά πράξη, χωρίς κανένα ελαφρυντικό τη δημοσιοποίηση ονομάτων αλλοδαπών μαθητών νηπιαγωγείου από κυβερνητικό βουλευτή.

ΜέΡΑ 25: Αναμένουμε τη διαγραφή του

Τον βουλευτή της ΝΔ Κ. Μπογδάνο καταγγέλει του ΜέΡΑ25 σημειώνοντας ότι «ανάρτηση της σελίδας mea culpa, της οποία μέχρι πρότινος ήταν ιδιοκτήτης, με την ιδιοκτησία πλέον να ανήκει στη γυναίκα του, έκανε ο Κυβερνητικός Βουλευτής κ. Μπογδάνος αναπαράγοντας φρικιαστικά, χρυσαυγήτικα δημοσιεύματα». Όπως προσθέτει, «ο Κυβερνητικός Βουλευτής αναπαρήγαγε τρισάθλιο δημοσίευμα της μέχρι πρότινος ιστοσελίδας του με τίτλο: "σοκαριστικός κατάλογος μαθητών νηπιαγωγείου της Αθήνας", το οποίο καταδείκνυε πληθώρα ονομάτων χωρίς ελληνική ρίζα».

Το ΜέΡΑ αναφέρει ότι «μετά την κατακραυγή μέχρι και η σελίδα κατέβασε τις ρατσιστικές αυτές λίστες της ντροπής, χωρίς βέβαια να δημοσιοποιήσει, ως όφειλε, ότι έκανε αλλαγές στο δημοσίευμα, αλλά αυτό δεν εμπόδισε τον Κυβερνητικό Βουλευτή να απειλεί με αγωγές και μηνύσεις δημοσιογράφους και πολίτες, ισχυριζόμενος ψευδώς ότι οι λίστες (που αρκετοί χρήστες έχουν φωτογραφίσει και αποθηκεύσει) δεν δημοσιεύτηκαν».

«Φαίνεται πως ο κ. Μπογδάνος "σοκαρισμένος" με την παρουσία μεταναστόπουλων στα νηπιαγωγεία, μαζί με την μέχρι πρότινος ιστοσελίδα του και πλέον σελίδα της γυναίκας του, αναπαράγει ευθέως ρατσιστικές και χρυσαυγίτικες πρακτικές που μας θυμίζουν αηδιαστικά τη στοχοποίηση, τα πογκρόμ και τα τάγματα εφόδου της νεοναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης. Ο κ. Μητσοτάκης θα συνεχίσει να έχει στις τάξεις του κόμματος και της Κυβέρνησης του, Βουλευτές που αναπαράγουν τέτοιου τύπου τρισάθλιες και μισάνθρωπες πρακτικές; Τέτοια είναι η κατάντια πια της υποτιθέμενης ως "φιλελεύθερης παράταξης"; Η υπόθαλψη φασιστοειδών; Αναμένουμε τη διαγραφή και απομάκρυνση του κ. Μπογδάνου από τη ΝΔ», καταλήγει του ΜέΡΑ25.

Οργή στο Twitter

Η απάντηση Μπογδάνου

Σε ανάρτησή του στο Τwitter απάντησε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Μπογδάνος, ο οποίος υποστήριξε ότι τα ονόματα των παιδιών δεν δημοσιεύθηκαν από την εν λόγω ιστοσελίδα -η οποία σημειώνεται πως ανήκε στον ίδιο έως και τον Νοέμβριο του 2019- και απείλησε με μηνύσεις.

«Χθες έγινε ένα λάθος, που διορθώθηκε και υπήρξε απολογία. Το δε σάιτ, που δεν μου ανήκει, σήμερα διέκοψε τη συνεργασία με τον υπεύθυνο για αυτό. Το δικό μου σφάλμα υπήρξε ότι έκανα ένα RT που δεν έλεγξα, πιστεύοντας ότι το δημοσίευμα είχε αλλάξει.Τα υπόλοιπα είναι εκ του πονηρού», ανέφερε ο Κ.Μπογδάνος επισυνάπτοντας την ανακοίνωση της ιστοσελίδας.