Quantcast

Παναγιωτόπουλος: Νέα εποχή για τις Ένοπλες Δυνάμεις

Την επανεκκίνηση του εξοπλιστικού προγράμματος το οποίο βάζει τις Ένοπλες Δυνάμεις σε νέα εποχή ανακοίνωσε από τη Βουλή ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος. 

 

Αναφερόμενος στα κονδύλια του προϋπολογισμού ο κ. Παναγιώτοπουλος έκανε λόγο για έκρηξη των εξοπλιστικών προγραμμάτων κατά δύο δισεκατομμύρια ευρώ ή κατά  375% σε σχέση με τις πιστώσεις του τρέχοντος προϋπολογισμού, σε σημείο που να φέρει τις Ένοπλες Δυνάμεις στην περίοδο 2000-2010. Στο σημείο εκείνο δεν έλειψαν μάλιστα αιχμές για προηγούμενες κυβερνήσεις με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας να μιλά για αποεπένδυση την περίοδο μετά το 2010 φέρνοντας ως χαρακτηριστικό παράδειγμα την απαξίωση οπλικών συστημάτων στα οποία από το 2012 στερούνταν ανταλλακτικών. 

“Με μια Τουρκία η οποία λειτουργεί απειλητικά για τα κυριαρχικά μας δικαιώματα, αποσταθεροποιητικά για την περιοχή, και είναι εξοπλισμένη δεν ρισκάρουμε”, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Παναγιώτοπουλος.

Αναφερόμενος σε συγκεκριμένα προγράμματα που θα τρέξουν εντός του 2021 ο Υπουργός μίλησε για τα Rafale, τα οποία θα έρθουν με τα όπλα τους, την προμήθεια τεσσάρων  φρεγατών και το πρόγραμμα εκσυγχρονισμού ΜΕΚΟ, την απόκτηση τεσσάρων υπερελικοπτέρων Romeo, νέα αντιαρματικά όπλα και νέα τηλεκατευθυνόμενα.