Quantcast

Παπαδημητρίου: Απαράδεκτα φθηνό το νερό - ΣΥΡΙΖΑ: Στο στόχαστρο της ΝΔ ένα ακόμη δημόσιο αγαθό

«Δυστυχώς το νερό είναι απαράδεκτα φθηνό και η σπατάλη του εξωφρενική», είπε ο βουλευτής της ΝΔ, Μπάμπης Παπαδημητρίου κατά τη συζήτηση στην Υποεπιτροπή Υδάτινων Πόρων της Βουλής.

Ο βουλευτής της ΝΔ του Νότιου Τομέα Αθήνας συγκεκριμένα είπε: «Οι Δήμοι ακόμη δεν κατόρθωσαν να βρουν μια πολιτική στο βασικό θέμα που είναι η τιμολόγηση. Το νερό είναι, δυστυχώς, απαράδεκτα φθηνό, η σπατάλη του είναι εξωφρενική. Η δε επεξεργασία του είναι σχεδόν σπάνια ακόμη και σε μικρές πόλεις, όπου εκεί θα έπρεπε να είναι πολύ πιο προσεκτικά τα πράγματα».

Και λίγο αργότερα έπειτα από σχετική ερώτηση, ο κ. Παπαδημητρίου διευκρίνισε ότι επιμένει στα λεγόμενά του περί «τιμολόγησης του ύδατος», επισημαίνοντας ότι η σημερινή τιμή του νερού δεν αποτρέπει από τη μη ορθολογική χρήση του.

ΣΥΡΙΖΑ: Στο στόχαστρο της ΝΔ ένα ακόμη δημόσιο αγαθό

Οι δηλώσεις του βουλευτή της ΝΔ, Μπ. Παπαδημητρίου, στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, σχετικά με το "απαράδεκτα φθηνό νερό", προμηνύουν αρνητικές εξελίξεις. Μετά τις αυξήσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα, η ΝΔ βάζει στο στόχαστρο ένα ακόμη δημόσιο αγαθό, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.

Και προσθέτει: Παντού βλέπει γύρω της νέα πεδία κερδοφορίας για τους λίγους, νέες επιβαρύνσεις για νοικοκυριά και επιχειρήσεις.  

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα υπερασπιστεί με κάθε τρόπο τα δημόσια αγαθά προς όφελος της κοινωνικής πλειοψηφίας και της οικονομίας.

19/9/2019

Απάντηση Παπαδημητρίου στον ΣΥΡΙΖΑ

Για τις δηλώσεις του στη Βουλή ότι είναι απαράδεκτα χαμηλή η τιμή του νερού στην Ελλάδα, ο βουλευτής της ΝΔ Μπάμπης Παπαδημητρίου μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 με τον Νίκο Χατζηνικολάου.

Όπως τόνισε ο κ. Παπαδημητρίου "υπάρχει πενία στην αντιπολίτευση και στα επιχειρήματα που αναζητούν. Είπα αυτό που δείξατε, σε ένα περιβάλλον συζήτησης πολύ ενδιαφέρον. Είναι κακό να παίρνουμε ένα κομματάκι συζήτησης και να νομίζουμε ότι με αυτό μπορούμε να αποκαλύψουμε κάτι. Είναι προφανές ότι δεν υπάρχει θέμα αύξησης των τιμών της ΕΥΔΑΠ, της ΕΥΑΘ και των περισσότερων οργανισμών που χειρίζονται το νερό. Υπάρχει όμως τεράστιο θέμα σπατάλης".

Και συμπλήρωσε: "Όταν δεν υπάρχει καλή ποιότητα νερού, όταν οι δήμοι δεν φροντίζουν ώστε οι δημότες να είναι ενημερωμένοι, να προσέχουν να μην σπαταλούν και αφήνουν να τρέχει το νερό ή να το χρησιμοποιούμε για χρήσεις μέρα μεσημέρι, εκεί υπάρχει ένα θέμα τιμολόγησης, η τιμή σ' αυτές και μόνο τις περιπτώσεις πρέπει να λειτουργήσει ως φόβητρο".