Quantcast

Παπακώστα: Η ΝΔ παρουσιάζει ως επιτυχίες της τα αποτελέσματα της πολιτικής της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ

«Θεωρώ ότι στο κομμάτι της οικονομίας η νέα κυβέρνηση ακολουθεί την πεπατημένη (...), παρουσιάζει ως επιτυχίες της το τελευταίο δίμηνο τα αποτελέσματα της κυβερνητικής πολιτικής της προηγούμενης κυβέρνησης», δήλωσε η πρόεδρος της Νέας Ελληνικής Ορμής (ΝΕΟ), Κατερίνα Παπακώστα-Σιδηροπούλου, στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM», αναφερόμενη στο κυβερνητικό έργο.

  Η κ. Παπακώστα, η οποία επισκέπτεται τη Θεσσαλονίκη για την 84η ΔΕΘ, σημείωσε ότι «όταν ζητάς να είσαι ο πρώτος και μάλιστα αυτοδύναμος θα πρέπει να προτείνεις κάτι διαφορετικό (...) Αν, λοιπόν, πατάς ακριβώς πάνω στα χνάρια της προηγούμενης διακυβέρνησης, τότε σε αυτό υπάρχει μια αντίφαση και αυτό το επισημαίνω σε σχέση με αυτά που έλεγε προεκλογικά (σ.σ. ο κ. Μητσοτάκης) και σε αυτά που κάνει σήμερα ως πρωθυπουργός».

Για τα θέματα της εξωτερικής πολιτικής, εστίασε στη Συμφωνία των Πρεσπών, λέγοντας ότι «ορθά κρατούν σήμερα την ορθή στάση, στο παρελθόν ως αντιπολίτευση κρατούσαν μια στάση η οποία δίχασε τον ελληνικό λαό και αυτήν την αντίφαση πρέπει να διαχειριστεί ο κ. Μητσοτάκης».

Όσον αφορά το «πεδίο» της προστασίας του πολίτη, η κ. Παπακώστα είπε πως η φετινή αντιπυρική περίοδος λειτούργησε καταπληκτικά «διότι υπήρξε μια τεράστια προετοιμασία από τη δική μας πλευρά, ώστε να είναι έτοιμος ο μηχανισμός».

Στα ζητήματα της εμφανούς αστυνόμευσης -πρόσθεσε- «είχαμε δώσει πολύ μεγάλη έμφαση, αυτή συνεχίζεται, και σήμερα ακολουθείται η ίδια πολιτική με μια διαφορά. Εμείς δεν βγάζαμε τις κάμερες στον δρόμο για για να δείχνουμε τις επιχειρήσεις της αστυνομίας, είτε στην περιοχή των Εξαρχείων είτε οπουδήποτε είτε στην ΑΣΟΕΕ, η ΑΣΟΕΕ ήταν καθαρή από πριν από το Πάσχα (...). Τα θέματα της ασφάλειας του πολίτη και τα θέματα της ασφάλειας της χώρας και αναφέρομαι δηλαδή και στα θέματα της ΕΥΠ είναι πολύ λεπτά ζητήματα για να αντιμετωπίζονται με πανηγυρτζίδικο τρόπο».

Για το θέμα του πανεπιστημιακού ασύλου, η κ. Παπακώστα τόνισε ότι είναι σωστό οι πρυτάνεις να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να μη μεταθέτουν το βάρος της διοίκησής τους στις «πλάτες» της Ελληνικής Αστυνομίας.