Quantcast

Παπαθανάσης στον realfm 97,8: Δεν έχουμε ξεφύγει στο κομμάτι της ύφεσης - Τι είπε για τις επενδύσεις

"Οι διμερείς σχέσεις ΗΠΑ και Ελλάδας είναι στο ανώτατο σημείο που θα μπορούσαν να βρεθούν. Υπάρχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον από επενδυτές για να επενδύσουν στη χώρα μας. Η συμφωνία αυτή ανοίγει αν θέλετε τη συζήτηση σε εταιρείες καινοτομίας, έρευνας και τεχνολογίας να έρθουν στην πατρίδα μας, καθώς το περιβάλλον και οι ειδικοί επιστήμονες που έχουμε, βοηθούν κατά πολύ προς αυτή την κατεύθυνση" δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκος Παπαθανάσης μιλώντας στον realfm 97,8 και στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.

"Είμαστε σε ένα πολύ καλό σημείο, που τεχνολογικά η Ελλάδα μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο στα Βαλκάνια ως ένα σημείο αναφοράς για την καινοτομία" πρόσθεσε.

"Πολύ σημαντικό ρόλο θα παίξει το ταμείο Ανάκαμψης, το οποίο έρχεται όχι μόνο ως ένα γεγονός μετά τον COVID αλλά ως γεγονός για να στηρίξει πραγματικά μια κυκλική βιώσιμη οικονομία. Πριν έρθει η κρίση του κορωνοϊού, το πρώτο δίμηνο του 2020, ήταν ένα καταπληκτικό δίμηνο, όλοι αναμέναμε ότι θα έχουμε μια καταπληκτική χρονιά. Οπότε δεν υπάρχει λόγος πολύ γρήγορα αμέσως μετά την ολοκλήρωση αυτής της περιπέτειας να μην γυρίσουμε και πάλι στην επιτάχυνση της οικονομίας μας, προς αυτή την κατεύθυνση δουλεύουμε" σημείωσε.

"Αυτό που προσπαθεί να κάνει η κυβέρνηση και μάλλον το έχει πετύχει και φαίνεται ότι πάμε πολύ καλά, είναι ότι δεν έχουμε ξεφύγει στο κομμάτι της επιβράδυνσης, της ύφεσης. Με 7,9% είμαστε πολύ καλύτερα από τον μέσο όρο της Ευρώπης και πολύ καλύτερα από τα άλλα κράτη του Νότου" τόνισε. "Σαφώς η ανάκαμψη δεν θα γίνει πολύ γρήγορα, έχει δρόμο μπροστά της, θέλουμε όμως να βρεθούμε με τη δράση και τα προγράμματα ώστε να επανεκκινήσουμε το ταχύτερο δυνατόν" πρόσθεσε.