Παράταση και για τις ασφαλιστικές οφειλές του κορωνοϊού

Σε νέο πλαίσιο ρυθμίσεων στο πρότυπο των ρυθμίσεων που ανακοίνωσε χθες το Υπουργείο Οικονομικών μπαίνουν και οι ασφαλιστικές οφειλές για επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες της πρώτης καραντίνας για τις οποίες είχε δοθεί παράταση πληρωμής μέχρι 30 Απριλίου 2021.

Μιλώντας στη Βουλή ο Υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης ανακοίνωσε ότι παρατείνονται εκ νέου μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2021. 

Με νομοθετική ρύθμιση  που θα έρθει στη Βουλή ορίζεται ένα ειδικό πλαίσιο αποπληρωμής αυτών των οφειλών με επιλογή 24 άτοκων δόσεων ή 48 δόσεων με επιτόκιο 2.5 % και έναρξη καταβολής αυτών των δόσεων από τον Ιανουάριο του 2022.

Ο Υπουργός επεσήμανε ότι  ως προς τις ήδη ρυθμισμένες οφειλές επιχειρήσεων «συνεχίζουμε να δίνουμε μηνιαίες παρατάσεις στην καταβολή τους. Η απόφαση για την παράταση στις οφειλές  του Ιανουαρίου θα δημοσιευτεί άμεσα σε ΦΕΚ,  ενώ προχωρά ανάλογη απόφαση για το Φεβρουάριο με τους ίδιους πληττόμενους ΚΑΔ του μηνός Ιανουάριου».

Ο υπουργός σημείωσε πως στόχος αυτών των μέτρων είναι να  αντιμετωπιστούν οι συνέπειες της πανδημίας  και οι εργαζόμενοι και οι επιχειρήσεις να περάσουν όσο το δυνατόν πιο ομαλά στην επόμενη ημέρα.