Quantcast

ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ: «Η περίοδος που η αντιπολίτευση λειτουργούσε ως χρυσός χορηγός της κυβέρνησης τελείωσε»

Άσκησε δριμεία κριτική στη κυβέρνηση για το Πρόγραμμα Σταθερότητας για την περίοδο 2023-2026, που κατέθεσε στην Κομισιόν και όπως αναφέρει «περιλαμβάνει μια μεγάλη και παρατεταμένη δημοσιονομική προσαρμογή με πρωτογενή πλεονάσματα 1,1% για το 2023, 2,1% το 2024, 2,3% το 2025 και 2,5% το 2026.

To ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής απάντησε αμέσως με αιχμηρό τρόπο στον Άκη Σκέρτσο για τη κριτική που άσκησε στην θέση του Νίκου Ανδρουλάκη πώς δεν θα συνεργαστεί με τη ΝΔ.

«Ο κ. Σκέρτσος και η Νέα Δημοκρατία θα πρέπει να συνηθίσουν στην τεκμηριωμένη αντιπολίτευση του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής. Η περίοδος, που η αντιπολίτευση λειτουργούσε ως χρυσός τους χορηγός, τελείωσε», σχολίασε το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

Ταυτόχρονα άσκησε δριμεία κριτική στη κυβέρνηση για το Πρόγραμμα Σταθερότητας για την περίοδο 2023-2026, που κατέθεσε στην Κομισιόν και όπως αναφέρει «περιλαμβάνει μια μεγάλη και παρατεταμένη δημοσιονομική προσαρμογή με πρωτογενή πλεονάσματα 1,1% για το 2023, 2,1% το 2024, 2,3% το 2025 και 2,5% το 2026.

Η κυβέρνηση όμως, παρά τις σημαντικές αυτές δεσμεύσεις, δεν συζήτησε καν την κατάρτιση του μεσοπρόθεσμου στη Βουλή».

Το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ στο σχόλιό του υποστηρίζει πώς το δημόσιο χρέος αυξήθηκε κατά 45 δισεκατομμύρια ευρώ και το εμπορικό έλλειμμα είναι το υψηλότερο μετά το 2010.

Επισημαίνει τη σύσταση της της Κομισιόν, για καθαρές πρωτογενείς δαπάνες για την Ελλάδα, οι οποίες δεν θα πρέπει να αυξηθούν περισσότερο από 2,6% το επόμενο έτος σε σχέση με τις φετινές θέτοντας εν αμφιβόλω τις προεκλογικές υποσχέσεις της Νέας Δημοκρατίας για παροχές.

«Επ' αυτών έχει κάτι να σχολιάσει ο κ. Σκέρτσος; Ας αφήσει τους φτηνούς χαρακτηρισμούς και ας μιλήσει επιτέλους για τη δημοσιονομική ταμπακιέρα», καταλήγει στο σχόλιό του το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ