Quantcast

ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ: Το σπιράλ του πληθωρισμού δεν αντιμετωπίζεται με επιδοματικές πολιτικές που καταλήγουν σε τσέπες λίγων και ισχυρών

Για μονιμοποίηση της ακρίβειας κάνει λόγο το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, σχολιάζοντας με ανακοίνωση του Τομέα Οικονομικών του κόμματος τη σημερινή ανακοίνωση της EUROSTAT για τον εναρμονισμένο Δείκτη Τιμών Καταναλωτή (ΔΤΚ) που στη χώρα μας τον Οκτώβριο έτρεξε με ρυθμό 9,8%.

Υποστηρίζει ότι παρά τη σχετική υποχώρηση του πληθωρισμού σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, εξακολουθεί να ροκανίζει όλο και περισσότερο τα πενιχρά εισοδήματα των νοικοκυριών. Επισημαίνει ακόμη ότι οι πληθωριστικές πιέσεις σε συνδυασμό με την αύξηση των επιτοκίων δανεισμού αυξάνουν το κόστος λειτουργίας των επιχειρήσεων, που με τη σειρά τους το μετακυλύουν στον καταναλωτή.

«Το καθοδικό σπιράλ των επιπτώσεων του πληθωρισμού δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί με επιδοματικές πολιτικές που καταλήγουν πάλι στις τσέπες των λίγων και ισχυρών. Πολύ περισσότερο: Δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί με τα μέτρα επικοινωνιακού χαρακτήρα της κυβέρνησης της ΝΔ, αφού αυτά έχουν δυστυχώς για τους πολίτες αποδειχθεί ατελέσφορα», υπογραμμίζει το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.