Quantcast

Πέτσας: Η μόνη διαφορά μας με την Τουρκία είναι η οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών

Τα σενάρια περί ανασχηματισμού δεν ήταν το μοναδικό θέμα, στο οποίο αναφέρθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας στη συνέντευξή του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1. Ο κ. Πέτσας μίλησε επίσης για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού στη χώρα, αναφέρθηκε στα ελληνοτουρκικά, ενώ σχολίασε και την αγορά φρεγατών από τη Γαλλία.

Αναφερόμενος στην αντιμετώπιση του ιού στη χώρα μας, ο κ. Πέτσας χαρακτήρισε ως πηγές ανησυχίας τις μεγάλες συγκεντρώσεις, τα χερσαία σύνορα, όπου, όπως είπε, μπαινοβγαίνουν ομογενείς, καθώς και τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Παράλληλα, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να ξαναμειωθεί η πληρότητα στα πλοία, εάν το ζητήσουν οι ειδικοί επιστήμονες.

Όσο για τα ελληνοτουρκικά, επανέλαβε ότι η μόνη διαφορά μας με την Τουρκία είναι η οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών. Χαρακτήρισε θετικό βήμα την απομάκρυνση του "Oruc Reis" από τη θαλάσσια περιοχή του Καστελόριζου και υπογράμμισε πως εαν η Τουρκία εννοεί αυτά που λέει, «θα καθίσουμε στο τραπέζι των διαλόγου».

Σχολίασε και την αγορά φρεγατών από τη Γαλλία, σημειώνοντας ότι είναι μακροπρόθεσμη, καθώς προτεραιότητα της Ελλάδας είναι η άμεση ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεων.

Δείτε το βίντεο από τον ΑΝΤ1: