Quantcast

Πλεύρης: Δεν καταργείται η μονιμότητα των ιατρών στο ΕΣΥ

Κατηγορηματικός πως η μονιμότητα στο ΕΣΥ δεν καταργείται υπήρξε από τη Βουλή ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης αποδίδοντας τη σχετική φημολογία σε διακίνηση fake news από τον ΣΥΡΙΖΑ με στόχο να επηρεάσει την αυριανή εκλογική διαδικασία στις τάξεις των ιατρών. 

Με την έναρξη της σημερινής συνεδρίασης ο κ.Πλεύρης πήρε τον λόγο και απευθυνόμενος στον κ. Ξανθό του ΣΥΡΙΖΑ ότι διακινεί τα σχετικά ψέματα όχι από άγνοια αλλά με σκοπιμότητα. 

«Ήταν σε διαβούλευση δέκα ημέρες η διάταξη, ήρθε στη Βουλή, ψηφίστηκε  και ο ΣΥΡΙΖΑ το ανακάλυψε μια ημέρα πριν από τις εκλογές των ιατρών ότι καταργείται η μονιμότητα» είπε. 

Ο κ.Πλεύρης υποστήριξε ότι η διάταξη την οποία επικαλείται ο ΣΥΡΙΖΑ περί μη επαναπροκήρυξης θέσεων ιατρών με πενταετή θητεία υπήρχε και επί υπουργίας Ξανθού και ότι το μόνο που προστίθεται τώρα είναι η προϋπηρεσία. 

«Κύριε Ξανθέ, σταματήστε να γίνεστε Πολάκης και να διακινείτε fake news για να επηρεάσετε τις εκλογές των ιατρών. Η μονιμότητα στο ΕΣΥ δεν καταργείται. Αυτή είναι η ξεκάθαρη δήλωση του υπουργού. Δεν χρειάζεται να είναι κάποιος νομικός για να το καταλάβει. Γραφή και ανάγνωση αν ξέρει το κατανοεί» είπε ο κ.Πλεύρης. 

Τα επιχειρήματα του Υπουργού δεν έπεισαν πάντως τον κ. Ξανθό ο οποίος σε πολύ υψηλούς τόνους κατηγόρησε τον κ. Πλεύρη για παροιμιώδη θρασύτητα.

 «Τι μας λέτε; Ότι ισχύει και η προκήρυξη και η ατομική κρίση. Μας δουλεύετε; Ή έχετε  κάνει νομοτεχνική πατάτα και πρέπει να το διορθώσετε ή όντως ο σχεδιασμός ήταν αυτός» είπε. 

Απαντώντας εκ νέου ο κ.Πλεύρης επανέλαβε ότι με κανένα τρόπο δεν καταργείται η μονιμότητα.