Quantcast

Πλεύρης: Εξετάζονται δύο νέα ύποπτα κρούσματα για τη μετάλλαξη Όμικρον στην Αθήνα

Τι ανέφερε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

Ακόμη δύο κρούσματα κορωνοϊού που ενδέχεται να συνδέονται με την μετάλλαξη Όμικρον εξετάζονται από τις υγειονομικές αρχές της χώρας στην Αθήνα, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης στον ANT1. 

«Πέραν του κρούσματος στην Κρήτη, εξετάζουμε κι άλλα ύποπτα κρούσματα της παραλλαγής Όμικρον στην Ελλάδα», τόνισε ο υπουργός Υγείας, κάνοντας λόγο για τουλάχιστον ακόμη δύο περιπτώσεις. Οι περιπτώσεις αυτές εξετάζονται στην Αθήνα. 

Ο υπουργός Υγείας ανέφερε πως τα ύποπτα κρούσματα που βρίσκονται υπό εξέταση δεν συνδέονται με το επιβεβαιωμένο πρώτο κρούσμα της Κρήτης.

«Είναι από συμπολίτες μας που είναι σε άλλες περιοχές και ήρθαν από τις συγκεκριμένες χώρες. Αυτή τη στιγμή έχουν νοσήσει και παρακολουθούμε αν η νόσησή τους συνδυάζεται με Όμικρον ή είναι η Δέλτα», ανέφερε ο κ. Πλεύρης, προσθέτοντας πως τα ύποπτα κρούσματα βρίσκονται και στην Αθήνα.

Επιπλέον, αναφέρθηκε στα διοικητικά πρόστιμα για τους άνω των 60 και τη συσχέτιση του πιστοποιητικού εμβολιασμού με την τρίτη δόση.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, o υπουργός Υγείας σημείωσε πως δεν θα υπάρξει επέκταση του διοικητικού προστίμου σε ανεμβολίαστους, στους πολίτες κάτω των 60 ετών.

Επίσης, ανέφερε, μεταξύ άλλων, πως όσον αφορά την ηλικιακή ομάδα 15-17 ετών, το 50% των εφήβων έχει εμβολιαστεί.