Quantcast

Πλεύρης σε Απατζίδου: Δεν θα ανεχθώ τη χυδαιότητα υπαινιγμών για πόθεν έσχες ενώ ξέρετε ότι έχασα τη μητέρα μου

Σύγκρουση σε υψηλούς τόνους ανάμεσα στον υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη και της βουλευτού του ΜέΡΑ 25 Μαρίας Απατζίδου προκλήθηκε στην Ολομέλεια έπειτα από τους υπαινιγμούς της δεύτερης για περίεργη επαύξηση της περιουσιακής κατάστασης του υπουργού παρά το γεγονός ότι έχει απαντήσει πως πρόκειται για αποδοχή κληρονομιάς μετά τον θάνατο της μητέρας του. 

"Θα μπορούσαν να είχαν σωθεί άνθρωποι. Κύριε υπουργέ μπορεί να μην το καταλαβαίνετε, αλλά υπάρχουν άνθρωποι που έχουν φτωχοποιηθεί. Εσείς μπορεί να μην το νιώθετε γιατί βρήκατε από τον μπαμπά σας. Και η αύξηση του πόθεν έσχες σας τα δύο τελευταία χρόνια είναι θεαματική" ήταν η αναφορά της κ. Απατζίδου που έβαλε φωτιά στη συνεδρίαση στην Ολομέλεια. 

  Ο κ. Πλεύρης εμφανώς οργισμένος ζήτησε τον λόγο και απευθυνόμενος στη βουλευτή του ΜέΡΑ25 είπε ότι δεν θα ανεχθεί τη χυδαιότητα. "Η αύξηση της περιουσίας μου οφείλεται σε ένα και μοναδικό λόγο,  ότι το 2020 είχε τροχαίο ατύχημα , έμεινε 40 μέρες στο ΚΑΤ και πέθανε τον Ιούνιο. Η μητέρα μου είχε  περιουσία στη Λάρισα την οποία είχε κληρονομήσει από τον πατέρα της. Αυτή είναι η αιτία, η κληρονομιά. Μακάρι να ζούσε η μητέρα μου και να μην είχα τίποτα. Ενώ ξέρετε ότι έχασα τη μητέρα μου ενώ ήμουν βουλευτής συμπεριφέρεστε σαν τρολ του διαδικτύου" είπε ο κ. Πλεύρης.

  Η κα Απατζίδου χαρακτήρισε ως "δυσάρεστο" γεγονός τον θάνατο της μητέρας του κ. Πλεύρη, απέφυγε ωστόσο να ζητήσει συγγνώμη  δεσμευόμενη ότι θα μπει στο πόθεν έσχες και θα επανέλθει.