Πώς θα «σωθούν» τα Χριστούγεννα

Συναγερμός για 14 περιοχές της χώρας όπου αναμένεται έξαρση των κρουσμάτων. Ποια πρόσθετα μέτρα εισηγούνται οι ειδικοί για να θωρακιστεί ο πληθυσμός και να αποφευχθεί το έμφραγμα στις ΜΕΘ. Ερχεται στην Ελλάδα το χάπι της Merck. Οι πρώτες 10.000 θεραπείες θα παραληφθούν μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου. Πότε θα κυκλοφορήσει το φάρμακο της Pfizer.

Σήμα κινδύνου ενόψει των Χριστουγέννων και της αύξησης των μετακινήσεων, που αναμένεται να επιβαρύνουν περαιτέρω την επιδημιολογική εικόνα της χώρας, κρούουν κορυφαίοι επιστήμονες μέσω της Realnews. Η ανοδική τάση των κρουσμάτων σε πολλές περιοχές, που δεν αποκλείεται -σύμφωνα με τα πλέον δυσμενή σενάρια- να φτάσουν ακόμη και τα 10.000 ημερησίως, και η πίεση που δέχεται το ΕΣΥ δεν αφήνουν περιθώρια εφησυχασμού, καθώς οι επιστήμονες αναμένουν κορύφωση της πανδημίας στις αρχές Δεκεμβρίου και αισθητή αποκλιμάκωση λίγο πριν από τις γιορτές, σε περίπτωση βέβαια που δεν υπάρξουν νέες δυσάρεστες εξελίξεις.

Διαβάστε αναλυτικά το δημοσίευμα της Realnews

Διαβάστε αναλυτικά το δημοσίευμα της Realnews

Στόχος να κρατηθεί όρθια η κοινωνία

Με στόχο να κρατήσει την κοινωνία και την οικονομία ανοιχτές κινείται η κυβέρνηση. Σε αυτό το πλαίσιο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, λαμβάνοντας υπόψη του και την επιδείνωση των επιδημιολογικών δεδομένων, προχώρησε σε μια νέα δέσμη μέτρων που έχουν στόχο να εντείνουν την πίεση στους πολίτες ώστε να εμβολιαστούν.

Διαβάστε αναλυτικά το δημοσίευμα της Realnews

Η Ευρώπη παίρνει μέτρα

Αντιμέτωπη με το νέο κύμα πανδημίας βρίσκεται η Γηραιά Ηπειρος, με τον φόβο των lockdowns να μεγαλώνει μέρα με τη μέρα.

Διαβάστε αναλυτικά το δημοσίευμα της Realnews

Eρχεται το πρώτο χάπι κατά του ιού

Μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου αναμένεται να φτάσει στη χώρα μας η πρώτη παρτίδα φαρμάκων κατά του κορωνοϊού. Πρόκειται για το πρώτο αντιιικό χάπι για τη θεραπεία του κορωνοϊού, το Μolnupiravir της εταιρείας Merck.

Διαβάστε αναλυτικά το δημοσίευμα της Realnews

Σφίγγει ο κλοιός για το κίνημα αρνητών

Σε «καραντίνα» βάζουν Δικαιοσύνη, Αστυνομία και πειθαρχικά συμβούλια τους επικεφαλής του αντιεμβολιαστικού κινήματος. Επειτα από σχεδόν δύο χρόνια πανδημίας, οι Αρχές για πρώτη φορά λαμβάνουν αυστηρά μέτρα και επιβάλλουν κυρώσεις σε πρόσωπα που ταυτίστηκαν με τη συνωμοσιολογία.

Διαβάστε αναλυτικά το δημοσίευμα της Realnews