Quantcast

Πόσο θα κρατήσει η νέα καραντίνα

Απαντούν σε κρίσιμα ερωτήματα της «R» για την εξέλιξη της πανδημίας και δηλώνουν ότι η «μάσκα ήρθε για να μείνει».

Γιατί φτάσαμε στο lockdown; Ηταν σωστή η απόφαση της κυβέρνησης και τι έπεται στη συνέχεια όσον αφορά την πορεία των κρουσμάτων; Δέκα διακεκριμένοι Ελληνες επιστήμονες μιλούν στη Realnews για την εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα μας, για τα δεδομένα που σήμαναν συναγερμό στην κυβέρνηση και οδήγησαν στην απόφαση για την εφαρμογή ενός καθολικού lockdown, παρά τις οδυνηρές συνέπειες στην οικονομία και στην κοινωνία.

Σύσσωμοι οι επιστήμονες κάνουν λόγο για μη τήρηση των μέτρων μέχρι σήμερα από μεγάλη μερίδα του πληθυσμού, γεγονός που οδήγησε στην εκθετική αύξηση των κρουσμάτων COVID-19. Ξεκαθαρίζουν ότι «η χρήση μάσκας ήρθε για να μείνει για πολύ καιρό ακόμη», τουλάχιστον μέχρι το πέρας της πανδημίας, ενώ αναφερόμενοι στο πολυπόθητο εμβόλιο δηλώνουν κατηγορηματικά ότι, ακόμη και αν εγκριθεί ένα ασφαλές και αποτελεσματικό εμβόλιο στις αρχές του 2021, η μαζική διάθεσή του στον πληθυσμό θα καθυστερήσει για πολλούς μήνες...

«Χτύπησε και την Ελλάδα η ισπανική µετάλλαξη του κορωνοϊού»

- Τι αποκαλύπτει νέα έρευνα του καθηγητή του ΑΠΘ. Σαρηγιάννη για το στέλεχος του ιού που εµφανίζει υψηλότερη µεταδοτικότητα.

Διαβάστε αναλυτικά το δημοσίευμα της Realnews