Quantcast

Προανακριτική: Διεκόπη η συνεδρίαση λόγω αδιαθεσίας Καλογρίτσα - Πρώτες βοήθειες από τον Πολάκη - Απίστευτοι διάλογοι στην Επιτροπή

Απότομα διεκόπη η συνεδρίαση της επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης της Βουλής καθώς ο μάρτυρας Χρήστος Καλογρίτσας αισθάνθηκε έντονη αδιαθεσία λόγω της μεγάλης έντασης που επικρατούσε και ζήτησε να πάρει τα φάρμακά του. Κατόπιν της εξέτασής του κ. Καλογρίτσα από τους ιατρούς η επιτροπή αποφάσισε να διακόψει οριστικά τη συνεδρίαση και να ανανεώσει το ραντεβού με τον επιχειρηματία για το μεσημέρι της Τρίτης στις 12.

Στο πλευρό του μάλιστα έτρεξε αμέσως ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και ιατρός Παύλος Πολάκης για να τον εξετάσει.

Λίγο νωρίτερα η ένταση χτύπησε κόκκινο. Ο κ. Καλογρίτσας απευθυνόμενος στον κ. Πολάκη του είπε ότι εξακολουθεί να τον θεωρεί σύντροφο με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ να απαντά: "Έχεις καταλάβει ότι με αυτά που λες σήμερα εδώ κρατάς φανάρι στη Νέα Δημοκρατία και τον Πλεύρη;". 

Οι συνεχείς διακοπές του μάρτυρα από την κα Τζάκρη προκάλεσαν την αντίδραση του Προέδρου της Επιτροπής  Σταύρου Κελέτση ο οποίος με ένα άκομψο σχόλιο είπε: "Εδώ δεν είναι κομμωτήριο". Στην αίθουσα επικράτησε μεγάλη ένταση με βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να κατηγορούν τον Πρόεδρο για αήθη σεξιστική  επίθεση κατά της κ. Τζάκρη με τον κ. Κελέτση στο τέλος να ανακαλεί. 

Το δίδυμο Καλογρίτσα -Τζάκρη είχε έναν πολύ ενδιαφέροντα διάλογο και πριν από την έναρξη της συνεδρίασης. Σύμφωνα με αυτόπτες και αυτήκοους μάρτυρες όταν η κα Τζάκρη είδε τον κ. Καλογρίτσα είπε : "Σας βλέπουμε καλά στην υγείας σας σήμερα. Χαιρόμαστε πολύ  Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ο κ. Καλογρίτσας απάντησε:  "Με όσα σκοπεύω να πω δεν νομίζω ότι θα χαίρεστε για πολύ".

Καλογρίτσας: Ο Παππάς με κάλεσε και μου είπε «Καπετάνιε θα μας δώσεις το όνομά σου για Κανάλι;» - Ένταση στην προανακριτική

Σε κλίμα μεγάλης έντασης άρχισε η κατάθεση του Χρήστου Καλογρίτσα στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής με τον επιχειρηματία να ισχυρίζεται με το "καλημέρα" ότι το καλοκαίρι του 2016 ο Νίκος Παππάς τον κάλεσε και του είπε: "Καπετάνιε θα μας δώσεις το όνομά σου για το κανάλι και τα υπόλοιπα;"

  Η φράση του κ. Καλογρίτσα προκάλεσε πρωτοφανή ένταση στη συνεδρίαση με τον ΣΥΡΙΖΑ να καταθέτει αίτημα παρουσίας του συνηγόρου του κ. Παππά στη διαδικασία.  Ο κ. Καλογρίτσας δεν έμεινε εκεί.   Σύμφωνα με πηγές της Νέας Δημοκρατίας άρχισε να εξιστορεί τα γεγονότα του 2016 λέγοντας σαφώς ότι ελάμβανε οδηγίες από τον τότε Υπουργό Νίκο Παππά για τις κινήσεις του. Σε κάποιο σημείο μάλιστα ο κ. Πολάκης διέκοψε τον κ. Καλογρίτσα.

  Ο κ. Πλεύρης της Ν.Δ παρενέβη λέγοντας ότι ο "Πολάκης είναι σε διατεταγμένη υπηρεσία"  όμως αίσθηση προκάλεσε η παρέμβαση του κ. Καλογρίτσα ο οποίος φέρεται να είπε: «Ο Παύλος είναι φίλος του Παππά και του Σπίρτζη όμως εγώ τους γνωρίζω πριν από αυτόν".

Σύμφωνα με τη Νέα Δημοκρατία ο κ. Καλογρίτσας δήλωσε Αριστερός και ότι στήριξε με όλες του τις δυνάμεις. "Μετά  τις εκλογές κι αφού κερδίσαμε κι επειδή είχα την εμπειρία κλήθηκα από τους ίδιους ανθρώπους και μου ζήτησαν να συμπράξω μαζί τους για τα ΜΜΕ. Ο Νίκος Παππάς και κάποια παιδιά ήταν" είπε ο κ. Καλογρίτσας. 

Σύμφωνα με τον μάρτυρα το  καλοκαίρι του 2016 τον φώναξε ο "πολυαγαπημένος φίλος" όπως τον χαρακτήρισε Νίκος Παππάς και του είπε  «καπετάνιε θα μας δώσεις το όνομα σου για κανάλι και τα λοιπά»; Ο κ. Καλογρίτσας υποστήριξε επίσης ότι είχε πάρα πολλές συναντήσεις με τον κ. Παππά σε διάφορα μέρη και ότι η συνάντηση με τους Χούρι στο Πόρτο Χέλι έγινε κατόπιν συγκεκριμένων οδηγιών του κ. Παππά . Σύμφωνα με τον κ. Καλογρίτσα εκεί βρήκε μια συμφωνία φτιαγμένη. "Μου ανέφερε ο άνθρωπος αυτός πως έχει συμφωνήσει τη συμμετοχή του στο κανάλι" είπε. Ο μάρτυρας υποστήριξε ότι έβαζε το όνομά του, να είναι μπροστινός και παρά τις όποιες ενστάσεις είχε υποχώρησε και το δέχθηκε. 

"Άρα ήταν μετά από επιμονή του κ. Παππά" τον διέκοψε ο πρόεδρος της προανακριτικής. "Εγώ μπήκα ως πειθαρχημένος" είπε ο κ. Καλογρίτσας.

Καλογρίτσας: Έχω φάκελο με sms 

Σε κλίμα τεράστιας έντασης ανάμεσα στους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας και τον κ. Πολάκη ο κ. Καλογρίτσας συνέχισε την κατάθεσή του λέγοντας πως έχει μαζί του φάκελο με όλα τα μηνύματα. Ο μάρτυρας υποστήριξε ότι "Οι φίλοι μας μας σκότωσαν και μας άφησαν ζωντανούς να υποφέρουμε. Εγώ δεν είπα ούτε μια λέξη προς οποιονδήποτε. Υπέφερα όμως δεν μίλησα. Αυτή ήταν η πορεία μου". Σε άλλο σημείο της κατάθεσής του φέρεται να είπε ότι "στον Άραβα με έστειλε ο Νίκος Παππάς".

Το σχόλιο ΣΥΡΙΖΑ για την κατάθεση Καλογρίτσα

Ο κ. Καλογρίτσας προσήλθε σήμερα στην Προανακριτική για ΝΑ ΜΗΝ ολοκληρώσει την επανάληψη όσων είχε αναφέρει στη διάτρητη έγκλησή του, αναφέρουν κοινοβουλευτικές πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή τη σημερινή κατάθεση του επιχειρηματία στην Επιτροπή. 

Οπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης:

Η ξαφνική του αδιαθεσία δεν μπορεί να καλύψει:

·         Την ύπαρξη εγγυητικής επιστολής, που δείχνει ότι η εταιρεία Βλαδίμηρος Καλογρίτσας είχε στα ταμεία της 8 εκατ. ευρώ ήδη από την 1η Ιουλίου 2016. Δύο μήνες, δηλαδή, πριν από τον διαγωνισμό για τις άδειες. Συνεπώς, καταρρέει με πάταγο το αφήγημα Καλογρίτσα-ΝΔ ότι ήταν «μπροστινός» και ότι δεν είχε χρήματα.

·         Ότι αναδιπλώθηκε στο θέμα των sms. Γιατί, άραγε, ενώ ξεκίνησε την τοποθέτησή του, αναφερόμενος σε αυτά, στη συνέχεια είπε ότι δεν θα τα καταθέσει;

·         Το τρίτο επεισόδιο στο σίριαλ της παρωδίας, που «έπαιξε» σήμερα, με πρωταγωνιστή τον βασικό κατήγορο, ο οποίος αδιαθέτησε για μια ακόμα φορά.

Η Ν.Δ. ευθύνεται πλήρως για την κατάντια και τον συνεχή ευτελισμό των κοινοβουλευτικών διαδικασιών.

Σε ένα πράγμα συμφωνούμε, πάντως, με τον κ. Καλογρίτσα: Αυτή η επιτροπή εξελίσσεται σε φιάσκο και παρωδία.