Quantcast

Προανακριτική για Παππά: Ένταση ανάμεσα σε Πλεύρη-Τζάκρη – Οι διάλογοι

Ούτε μία ώρα δεν διήρκεσε η συνεδρίαση της επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης για τον Νίκο Παππά , η οποία επί της ουσίας συνεκλήθη για να διαπιστώσει και επισήμως το κώλυμα του πρώτου μάρτυρα Κυριάκου Τόμπρα να καταθέσει σήμερα λόγω καραντίνας. 

Παρά το σύντομο της διάρκειάς της η συνεδρίαση ήταν επεισοδιακή, με τους υψηλούς τόνους και τους διαξιφισμούς κυρίως ανάμεσα στον Θάνο Πλεύρη και τη Θεοδώρα Τζάκρη να κυριαρχούν. 

Όλα άρχισαν όταν η Νέα Δημοκρατία πρότεινε να μην υπάρχει αύριο συνεδρίαση λόγω της συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και η επόμενη συνεδρίαση να διεξαχθεί την Πέμπτη με εξέταση του κ. Τόμπρα . «Αν την Πέμπτη ο κ. Τόμπρας έχει πάλι κώλυμα και είναι θετικός στον covid, ας έλθει ο κ. Καλογριτσας» είπε.

Στο σημείο εκείνο η Θεοδώρα Τζάκρη του ΣΥΡΙΖΑ  επιτέθηκε στον πρόεδρο της επιτροπής Σταύρο Κελέτση, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες το βράδυ της Παρασκευής είχε επικοινωνήσει τηλεφωνικά με την κα Τζάκρη διαβεβαιώνοντάς την πως αφού ο κ. Τόμπρας έχει κώλυμα θα εξεταστεί πρώτος ο κ. Καλογρίτσας.

«Είμαστε ενήλικοι ή όχι; Ο κ. Κελέτσης είναι πρόεδρος ή οι κύριοι Πλεύρης και Μαρκόπουλος; Αυτοί προεδρεύουν γιατί κάνουν πολιτική διαχείριση της υπόθεσης. Να έρθει να καταθέσει ο κ. Καλογρίτσας" είπε προκαλώντας την έντονη αντίδραση του κ. Πλεύρη:  «Μιλάτε για ενηλίκους και σοβαρότητα εσείς, όταν κάνετε τις γνωστές δηλώσεις για τους ομογενείς»;" είπε και προκλήθηκε πανδαιμόνιο.

Εν τέλει η επιτροπή συμφώνησε να αποστείλει διπλή πρόσκληση για την Πέμπτη τόσο στον κ. Τόμπρα όσο και στον κ. Καλογρίτσα.

Ακούγοντας τον Θάνο Πλεύρη να αναφέρεται στις δηλώσεις της κ. Τζάκρη για τους αποδήμους, στη διένεξη παρενέβη και ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Τζανακόπουλος. "Παρακαλώ να μη  γίνεται επέκταση στο θέμα καθώς είναι άσχετο με το αντικείμενο της επιτροπής" είπε με τον κ. Πλεύρη να συμφωνεί και να ζητεί να διαγραφεί από τα πρακτικά ο σχετικός διάλογος.