Quantcast

Προκλητικός Τσαβούσογλου: Θα συνεχίσουμε να απαντάμε σε μια γλώσσα που καταλαβαίνει η Ελλάδα

Nέες απειλές και προκλητικές δηλώσεις από τον υπουργό Εξωτερικών τηςΤουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου μεαφορμή τα fake news της Άγκυρας για την στρατιωτικοποίηση των νησιών του ανατολικού Αιγαίου.

«Θα συνεχίσουμε να απαντάμε σε μια γλώσσα που καταλαβαίνει η Ελλάδα η οποία εξοπλίζει τα νησιά» είπε ο Τσαβούσογλου, σύμφωνα με την εφημερίδα Hurriyet.

Αναφερόμενος στις δύο επιστολές της Αγκυρας στον ΟΗΕ σχετικά με την αποστρατιωτικοποίηση των νησιών εξαπέλυσε επίθεση στη χώρα μας λέγοντας: «Τα αποφασιστικά και σίγουρα βήματά μας έχουν οδηγήσει σε παράνοια την Ελλάδα. Η Ελλάδα έδωσε αδύναμες και πολιτικές απαντήσεις σε αυτές τις επιστολές. Δεν δόθηκε καμία νομική απάντηση».

Μάλιστα, αποκάλυψε ότι η Τουρκία έχει στείλει και τρίτη επιστολή για το θέμα: «Συντάξαμε και τρίτη επιστολή. Θα δούμε αν η Ελλάδα θα συντάξει ξανά μια επιστολή με τέτοιο δημαγωγικό περιεχόμενο».

Με αφορμή, δε, την άρση του εμπάργκο όπλων στην Κύπρο από τις ΗΠΑ ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας απείλησε ότι «σε αυτή την απόφαση θα απαντήσουμε με συγκεκριμένα βήματα», είπε.

«Αν θέλετε να ανεβείτε στο νησί, θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται», είπε και πρόσθεσε: «Όσοι είναι στο πλευρό των Ελλήνων δεν πρέπει να περιμένουν φιλία από εμάς. Ας μην νομίζουν ότι θα τους υποκλιθούμε. «Υπάρχει μια Τουρκία που δεν τους υποκλίνεται άλλο», είπε.