Quantcast

Προκόπης Παυλόπουλος: Συνάντηση με τον πρόεδρο της ΔΟΕ, Τόμας Μπαχ

Ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας και επίτιμος καθηγητής της Νομικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Προκόπης Παυλόπουλος, συναντήθηκε σήμερα στο γραφείο του με τον πρόεδρο της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, Τόμας Μπαχ, με τον οποίο τον συνδέουν μακρά φιλία και συνεργασία, ιδίως κατά τη διάρκεια της θητείας του ως Προέδρου της Δημοκρατίας.

Ο κ. Παυλόπουλος συνεχάρη τον κ. Μπαχ για την επανεκλογή του ως προέδρου της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής και τον ευχαρίστησε αφενός για τη συνεπή και υποδειγματική προσήλωσή του στο Ολυμπιακό Πνεύμα και στο Ολυμπιακό Ιδεώδες, κυρίως σε ό,τι αφορά την οργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων με αφετηρία την κοιτίδα και το λίκνο τους, την Αρχαία Ολυμπία.

Και, αφετέρου, για την ύψιστη τιμητική διάκριση της απονομής σε αυτόν του Χρυσού Μεταλλίου της Ολυμπιακής Αξίας, λόγω της προσφοράς του στο Ολυμπιακό Κίνημα, η οποία έγινε, από τον κ. Τόμας Μπαχ, στις 12 Μαρτίου 2020 στην Αρχαία Ολυμπία, κατά την Τελετή της Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο.

Ο κ. Τόμας Μπαχ, από την πλευρά του, ευχαρίστησε τον κ. Προκόπη Παυλόπουλο για την όλη συνεργασία τους στο πλαίσιο των εν γένει δράσεων της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής και του Ολυμπιακού Κινήματος, διαβεβαιώνοντάς τον ότι η συνεργασία αυτή θα συνεχισθεί και στο μέλλον. Πολλώ μάλλον όταν τους συνδέουν, πέρα των άλλων, και οι κοινές τους νομικές επιστημονικές καταβολές. Σημειωτέον ότι ο κ. Μπαχ είναι, από το 1983, διδάκτωρ της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Würzburg, ενός από τα αρχαιότερα – από το 1402 – και έγκριτα Πανεπιστήμια της Γερμανίας αλλά και της Ευρώπης γενικότερα.