Quantcast

Πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ - Τσίπρας: Να φύγετε να αναπνεύσει η χώρα - ΒΙΝΤΕΟ

 Το απόγευμα της Παρασκευής ξεκινάει η τριήμερη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής η οποία θα ολοκληρωθεί με ψηφοφορία τα μεσάνυχτα της Κυριακής.

Πρόταση δυσπιστίας σε βάρος της κυβέρνησης κατέθεσε η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ με τον Αλέξη Τσίπρα να εξαπολύει σφοδρή επίθεση στο Μέγαρο Μαξίμου, να μιλά για πλήρη αποτυχία του επιτελικού κράτους και να ζητά την αποχώρηση της κυβέρνησης προκειμένου "να αναπνεύσει η χώρα".

Ο κ. Τσίπρας ζήτησε εκτάκτως τον λόγο με την έναρξη της σημερινής συνεδρίασης λέγοντας χαρακτηριστικά ότι μία εδώ και πολλές ημέρες γνωστή κακοκαιρία έθαψε στο χιόνι οριστικά το επιτελικό κράτος του κ. Μητσοτάκη αφήνοντας χιλιάδες πολίτες στο έλεος της κακοκαιρίας με κλειστούς δρόμους, χωρίς ρεύμα ακόμα και σήμερα, χωρίς οι κραυγές αγωνίας τους να φτάσουν στον "εξαφανισμένο -όπως τον χαρακτήρισε- τις δύσκολες ώρες Πρωθυπουργό".

"Η κακοκαιρία έθαψε και τις τελευταιες αυταπάτες ότι αυτός ο Πρωθυπουργός έχει τη θέληση και τη δυνατότητα να διδάσκονται από τα λάθη και τις ολιγωρίες, από τα δραματικά αποτελέσματα της πολιτικής και των ιδεοληψιών τους. Κάθε ώρα που η κυβέρνηση μένει στην εξουσία 4-5 συμπολίτες μας χάνουν τη ζωή τους. Χάνονται καθημερινά συνάνθρωποι μας που θα μπορούσαν να είχαν σωθεί αν εδώ και δυο χρόνια είχατε ενισχύσει το σύστημα Υγείας" είπε ο κ. Τσίπρας περιγράφοντας μια πρόταση δυσπιστίας, όχι στοχευμένη σε κάποιο Υπουργείο, αλλά στο Μέγαρο Μαξίμου και το συνολικό έργο της κυβέρνησης.

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε για διαρκές έγκλημα το οποίο ο ίδιος και η Κοινοβουλευτική Ομάδα θα κάνουν ό,τι περνά από το χέρι τους να σταματήσει αναφερόμενος σε θέματα οικονομίας, ακρίβειας, πανδημίας και κακοκαιρίας.

"Ο παραλογισμός της πολιτικής τους τους οδηγεί σε νέες τραγωδίες.Δεν πάει άλλο. Θεωρώ καθήκον μου να θέσω μπροστά στον λαό και στο κοινοβούλιο την πεποίθησή μου ότι αυτή η κυβέρνηση πρέπει να φύγει και να φύγει το συντομότερο δυνατό. Πριν να είναι πολύ αργά για την κοινωνία, τη χώρα, τη δημοκρατία. Να φύγετε κύριοι της κυβέρνησης γιατί δεν μπορείτε να αντιμετωπίζετε την οργή με δημοσκοπήσεις της χαράς και με προπαγάνδα της συμφοράς. Γιατί δεν αξίζει στους πολίτες τόση παρακμή. Για όλους αυτούς τους λόγους ζήτησα εκτάκτως τον λόγο για να καταθέσω εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ πρόταση μομφής εναντίον της χειρότερης κυβέρνησης που έζησε ο τόπος από τη Μεταπολίτευση και μετά. Έχει έρθει η ώρα να φύγετε, για να ανασάνει ο τόπος, γιατί στη δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα. Εμείς θα κάνουμε ό,τι μπορούμε και ό,τι μας αναλογεί" είπε ο κ. Τσίπρας.

Η απάντηση της κυβέρνησης ήρθε από τον Υπουργό Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη ο οποίος είπε ότι "στο τριήμερο που θα ακολουθήσει από αύριο το απόγευμα η κυβέρνηση θα απαντήσει σε κάθε ψέμα και υπερβολή που είπε ο κ. Τσίπρας".

ΠΡΟΤΑΣΗ ΔΥΣΠΙΣΤΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΤ΄ΑΡΘΡΟ 84 ΠΑΡ.2 ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΚΑΤ΄ΑΡΘΡΟ 142 ΤΟΥ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ