Ψηφίζεται η τροπολογία για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό - «Ναι» από Νέα Δημοκρατία και Κίνημα Αλλαγής

Με δύο "ΝΑΙ", από τη Νέα Δημοκρατία και το Κίνημα Αλλαγής θα ψηφιστεί αργότερα σήμερα η τροπολογία για την περιορισμένη υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού σε συγκεκριμένες επαγγελματικές ομάδες. 

Η συνεδρίαση στη Βουλή βρίσκεται σε εξέλιξη και ήδη οι εκπρόσωποι των κομμάτων τοποθετήθηκαν επί της τροπολογίας με μεγάλο μέρος της αντιπολίτευσης η οποία αντιδρά (ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, Ελληνική Λύση και ΜΕΡΑ25) να βλέπει πίσω από την τροπολογία πλήγμα στα δικαιώματα των εργαζομένων και παράθυρο απολύσεων. 

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Σπύρος Πνευματικός τόνισε ότι όπως φαίνεται ότι η μόνη ασφαλής και αποτελεσματική λύση αυτή την ώρα είναι αυτή των εμβολιασμών. Πρόσθεσε μάλιστα πως το μόνο που παρακάμφθηκε σε σχέση με την αδειοδότησή τους είναι γραφειοκρατικές  διαδικασίες   και πως οι ιατροί τάχθηκαν στην υπηρεσία του ανθρώπου και  της κοινωνίας και δεν έχουν κανένα δικαίωμα να μεταδώσουν νόσημα. “Είναι θέμα ηθικής τάξης” είπε ο κ. Πνευματικός.

Υπέρ της τροπολογίας τάχθηκε και το Κίνημα Αλλαγής , με τον κ. Κεγκέρογλου να κατηγορεί πάντως την κυβέρνηση για καθυστερημένη πρωτοβουλία αλλά και για λάθος τρόπο με τον οποίο επιχειρείται η επίτευξη του στόχου.

Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ ο Θεόφιλος Ξανθόπουλος μίλησε για αστυνομικές λογικές και είπε ότι είναι προφανές ότι σε ορισμένες κατηγορίες πληθυσμού πρέπει να υπάρχει υποχρεωτικός εμβολιασμός όμως η κυβέρνηση δεν έλαβε  κλιμακούμενες πρωτοβουλίες αλλά  με οριζόντια τοποθέτηση βάζει ποινολόγιο για όσους δεν εμβολιαστούν. 

“Ενώ δεν κάνατε τίποτα για να πείσετε τους πολίτες και να ενισχύσετε το ΕΣΥ κουνάτε το δάχτυλο στον λαό και ανοίγετε τον δρόμο για την απόλυση” είπε ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιώργος Λαμπρούλης λέγοντας ότι καθολικός και δωρεάν εμβολιασμός είναι δικαίωμα του λαού , τον οποίον η κυβέρνηση δεν προστατεύει. 

Αυταρχική χαρακτήρισε την τροπολογία ο αγορητής της Ελληνικής Λύσης Κώστας Χήτας ενώ η Φωτεινή Μπακαδήμα του ΜΕΡΑ 25 μίλησε και αυτή για σπασμωδικές και αυταρχικές κινήσεις της κυβέρνησης.