Quantcast

Ραγκούσης: Παγίδευσαν κινητό με Predator μέσω του emvolio.gov.gr - Να δώσει εξηγήσεις ο κ. Πιερρακάκης

Σε σοβαρή καταγγελία προχώρησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Ραγκούσης για πολίτη που έλαβε επιβεβαιωτικό μήνυμα για τον εμβολιασμό του, το οποίο παρέπεμπε σε μολυσμένο με το Predator ιστότοπο και συγκεκριμένα στο emvolio.gov.gr.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αναρωτιέται «πώς πήγε μολυσμένο λινκ με διεύθυνση που θύμιζε το gov.gr όταν περίμενε να έρθει στο κινητό του το ραντεβού του για το εμβόλιο; Να δώσει εξηγήσεις ο κ. Πιερρακάκης. Θα το πω απλά, πολίτης του οποίου το κινητό παγιδεύτηκε με Predator δέχθηκε μήνυμα με λογισμικό αυτό με παραποιημένη τη διεύθυνση gov.gr».

Όπως ανέφερε, το σχετικό μήνυμα το δέχτηκε λίγες ημέρες πριν κάνει το εμβόλιο. «Δηλαδή την ώρα που περίμενε SMS υπενθύμισης του εμβολίου αντί να πάρει το κανονικό SMS πήρε το μολυσμένο με το Predator. Να έρθει ο κ. Πιερρακάκης να δώσει εξηγήσεις, πως γνώριζαν οι χειριστές του Predator το ενιαίο αυτό κέντρο με έδρα το Μαξίμου. Πως γνώριζαν το ραντεβού; Γιατί βεβαίως όπως καταλαβαίνουμε ο πολίτης πάτησε το λινκ και επιμολύνθηκε το κινητό του. Προκύπτει ενιαίο κέντρο διαχείρισης στις πλατφόρμες gov.gr με το σύστημα παρακολούθησης Predator», κατέληξε ο κ. Ραγκούσης.