Ρόδη Κράτσα: Η επίσκεψη της Προέδρου στα Διαπόντια νησιά έχει συμβολικό και εθνικό χαρακτήρα

Με ιδιαίτερη χαρά και συγκίνηση υποδέχθηκαν σήμερα την Πρόεδρο της Δημοκρατίας στα Διαπόντια νησιά. Οι ελάχιστοι μόνιμοι κάτοικοι, οι περισσότεροι ηλικιωμένοι, έσπευσαν να την ανταμώσουν, κρατώντας όλα τα μέτρα προστασίας λόγω κορωνοϊού και να της χαρίσουν μικρά δωράκια, όπως λουλούδια, μέλι και ελαιόλαδο, ενώ οι τρεις μοναδικοί μικροί μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Ερείκουσας, το μοναδικό σχολείο που λειτουργεί από πέρυσι στα Διαπόντια νησιά, τις χάρισαν ζωγραφιές από τον τόπο τους.

Την Πρόεδρο της Δημοκρατίας υποδέχθηκαν στα Διαπόντια νησιά, η περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Ρόδη Κράτσα- Τσαγκαροπούλου, η δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων νήσων, Μερόπη Υδραίου, ο κυβερνητικός βουλευτής της Κέρκυρας Στέφανος Γκίκας, εκπρόσωποι των λιμενικών αλλά και στρατιωτικών αρχών του τόπου, ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ Γ. Καρβέλης και ο διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Κέρκυρας, Λεωνίδας Ρουμπάτης.

«Σήμερα είναι μία ξεχωριστή μέρα στα Διαπόντια νησιά. Είναι μία μέρα συμβολική όπου η παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας σημαίνει την εθνική προσπάθεια που κάνουμε όλοι μαζί για την προστασία της Δημόσιας Υγείας» επισήμανε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η περιφερειάρχης Ρόδη Κράτσα- Τσαγκαροπούλου.

Στο ίδιο μήκος κύματος και οι δηλώσεις της δημάρχου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων νήσων Μερόπης Υδραίου.

«Η επίσκεψη της Προέδρου της Δημοκρατίας στα Διαπόντια νησιά έχει συμβολικό και εθνικό χαρακτήρα, καθώς προσφάτως η Βουλή μας θεσμοθέτησε τα 12 ναυτικά μίλια στο Ιόνιο. Οπότε, αυτή η επίσκεψη, παίρνει ακόμη μεγαλύτερο νόημα, περιεχόμενο και σημασία. Τα Διαπόντια νησιά είναι τα διαμάντια του δήμου μας και θέλουν ιδιαίτερη προσοχή και φροντίδα, καθώς οι κάτοικοι εδώ κρατάνε τις Θερμοπύλες της χώρας μας» είπε η δήμαρχος.

Η παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας στα Διαπόντια νησιά, ήταν το καλύτερο δώρο που πήραν οι κάτοικοι που ζουν «παραγκωνισμένοι» στα μικρά αυτά νησάκια του Ιονίου και πολλές φορές για μήνες αποκλεισμένοι κατά τη χειμερινή περίοδο. Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, συνομίλησε και φωτογραφήθηκε μαζί τους, ενώ αυτό που της ζήτησαν οι κάτοικοι ήταν να τους επισκέπτεται πιο συχνά.

Να σημειωθεί πως στο μικρό Μαθράκι, που οι μόνιμοι κάτοικοι δεν ξεπερνούν τους εξήντα, ήταν οι πρώτη φορά που Πρόεδρος της Δημοκρατίας επισκεπτόταν το νησί.