Quantcast

Σακελλαροπούλου: Πώς σχολιάζουν τέσσερις δημοσιογράφοι στον realfm 97,8 την υποψηφιότητά της για την Προεδρία της Δημοκρατίας

Τέσσερις δημοσιογράφοι σχολίασαν στον Realfm 97,8 την υποψηφιότητα για την Προεδρία της Δημοκρατίας, της Αικατερίνης Σακελλαροπούλου.

Ο Μανώλης Κοττάκης, ο Γιώργος Παπαχρήστος, ο Πάνος Αμυράς και ο Τάσος Παππάς μίλησαν στον Νίκο Χατζηνικολάου και στον Αντώνη Δελλατόλα.

"Η κ. Σακελλαροπούλου εξ όσων γνωρίζω, είχε ταχθεί υπέρ της άποψης του ΣΥΡΙΖΑ στο ζήτημα της προαγωγής των ανωτάτων δικαστικών στον Άρειο Πάγο πριν από τις εκλογές και όχι μετά τις εκλογές στη διένεξη που είχε προκύψει. Ενώ ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Παυλόπουλος είχε ταχθεί να γίνει μετά τις εκλογές" δήλωσε ο Διευθυντής της Εστίας, Μανώλης Κοττάκης.

"Πάντως το "αριστερών αποχρώσεων" δεν το λέμε μόνο εμείς, μας έρχεται και από τον ΣΥΡΙΖΑ. Η κ. Σακελλαροπούλου δεν έχει ούτε διεθνείς επαφές, ούτε πολιτική εμπειρία" πρόσθεσε."Είναι μια θετική πρόταση, η κ. Σακελλαροπούλου συγκεντρώνει ένα πλήθος πλεονεκτημάτων για τη θέση αυτή. Να μην ξεχνάμε ότι από το '85 και μετά θεσμός του Προέδρου της Δημοκρατίας είναι "αφυδατωμένος" αρμοδιοτήτων, άρα δεν έχει να κάνει και πολλά πράγματα σε αυτή τη θέση, πλην του να εποπτεύει τη σωστή λειτουργία των θεσμών. Το δεύτερο που έχω να πω είναι ότι υπάρχουν ζητήματα που αφορούν τον ίδιο τον ρόλο τουΠροέδρου της Δημοκρατίας, που δεν ξέρω εάν η κ. Σακελλαροπούλου, η οποία δεν έχει επαφή με την πολιτική και με τη διπλωματία θα μπορούσε να ανταπεξέλθει" δήλωσε ο Σύμβουλος Έκδοσης της εφημερίδας "Τα ΝΕΑ", Γιώργος Παπαχρήστος.

"Θα ήθελα ο ΣΥΡΙΖΑ να πάει προς το "ναι" γιατί οι καιροί είναι τέτοιοι που δεν επιτρέπουν διχασμούς" συμπλήρωσε.

"Υπάρχει αυτή η θετική έκπληξη, προσπαθήσαμε να το αποτυπώσουμε στο πρωτοσέλιδό μας και νομίζω ότι η επιλογή της κ. Σακελλαροπούλου έχει τη σφραγίδα του Κυριάκου Μητσοτάκη σε ότι αφορά τον ίδιο του τον πολιτικό χαρακτήρα και νομίζω έιναι θετική και σε επίπεδο συμβολισμών και σε επίπεδο ουσίας. Είναι μια Ελληνίδα, πρώτη φορά γυναίκα αναλαμβάνει το αξίωμα, είναι καταξιωμένη επιστήμων και είναι ένα πρόσωπο που προέρχεται από την κοινωνία" σχολίασε ο Πάνος Αμυράς, Διευθυντής του "Ελεύθερου Τύπου".

"Θέλει να σηματοδοτήσει ο Πρωθυπουργός ότι θέλει η Ελλάδα να περάσει σε μια νέα εποχή, πιο ανοιχτή, πιο δημιουργική και ίσως λιγότερο έντονων τριγμών, όπως είχαμε τα προηγούμενα χρόνια" υπογράμμισε ο κ. Αμυράς.

Τέλος ο δημοσιογράφος από την "Εφημερίδα των Συντακτών", Τάσος Παππάς, τόνισε ότι "Προς τη συναίνεση κλίνει ο ΣΥΡΙΖΑ, το κλίμα στη συνεδρίασης στη Κουμουνδούρου, είναι θετικό για την κ. Σακελλαροπούλου. Να πούμε ότι όλοι οι Πρόεδροι της Δημοκρατίας μετά το '74 και μετά ήταν νομικοί. Όλοι".

"Η επιλογή του κ. Μητσοτάκη να το κάνει χθες αυτό, ενώ είχε δεσμευθεί μέσω διαρροών ότι πρώτα θα ψηφιστεί ο εκλογικός νόμος, έχει να κάνει με τη συγκυρία. Η χθεσινή ημέρα δεν ήταν καλή για την κυβέρνηση, επειδή επανίδρυσε ένα καταργημένο υπουργείο και λόγω της κατάστασης στην περιοχή δεν προσκληθήκαμε στο Βερολίνο" ανέφερε.