Quantcast

Σφοδρή αντιπαράθεση μετά τους «τίτλους τέλους» για το ντιμπέιτ

Ο υποψήφιος βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, Ν.Ηλιόπουλος και η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Σ.Ζαχαράκη, μίλησαν στον ΑΝΤ1 και το «Καλημέρα Ελλάδα» για τους λόγους αναβολής του.

Την ώρα που όλα δείχνουν ότι το debate των πολιτικών αρχηγών για τις εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου οδηγείται σε οριστική ματαίωση, τα κόμματα ερίζουν ρίχνοντας τις ευθύνες το ένα στο άλλο για τους λόγους της ματαίωσης.

Η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Σοφία Ζαχαράκη, μιλώντας στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του ΑΝΤ1, «Καλημέρα Ελλάδα», τόνισε ότι οι συνεχείς παλινωδίες και τα πισωγυρίσματα από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, οδήγησαν στο τελικό «ναυάγιο».

Η κυρία Ζαχαράκη, δήλωσε μεταξύ άλλων, ότι η Νέα Δημοκρατία επιθυμεί το διάλογο και το απέδειξε όταν δέχθηκε να αλλάξει η ημερομηνία διεξαγωγής του debate από την 1η Ιουλίου που είχε προγραμματιστεί, μετά από αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ, λόγω της Συνόδου κορυφής της ΕΕ.

Άλλωστε όπως είπε η κυρία Ζαχαράκη, ο ίδιος ο πρωθυπουργός είναι αυτός που υποβάθμισε το debate, με δηλώσεις του από τις Βρυξέλες, όταν υποστήριξε ότι πρόκειται για παράλληλους μονολόγους και αν χρειαστεί μπορεί να βγει και με skype.

Τη δική του εκδοχή έδωσε ο υποψήφιος βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος. Όπως είπε μεταξύ άλλων ο κ. Ηλιόπουλος, ο ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε τη μετάθεση του debate λόγω της παρουσίας του Πρωθυπουργού στη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλες, αλλά βλέποντας την αντίδραση των κομμάτων δέχθηκε να γίνει το debate την 1η Ιουλίου, όσο κι αν αυτό θα ήταν εξαντλητικό για τον κ. Τσίπρα.

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά, η ΝΔ είναι αυτή που θέλει να «δραπετεύσει» από το debate, γιατί ο κ. Μητσοτάκης «κρύβεται» από μια αντιπαράθεση σε προγραμματικό επίπεδο.