Quantcast

Σφοδρή επίθεση Χατζηδάκη κατά γραφειοκρατών του υπουργείου: Δεν δικαιούστε να βγάζετε γλώσσα στους συνταξιούχους. Με μένα υπουργό αυτά τελειώνουν

Άμεσα η τροπολογία στη Βουλή για τις προσωρινές συντάξεις.

Σφοδρή επίθεση κατά γραφειοκρατών του ίδιου του, του Υπουργείου εξαπέλυσε από τη Βουλή ο Υπουργός Εργασίας  Κωστής Χατζηδάκης κατηγορώντας τους ότι εμπαίζουν τους συνταξιούχους. Ο κ. Χατζηδάκης ανακοίνωσε ότι η τροπολογία για την καταβολή  ενός ορισμένου αριθμού συντάξεων ανάλογα με τον χρόνο υποβολής αιτήσεως θα έρθει άμεσα στη Βουλή  και θα επιδιώκει  να καταβληθούν κάποιες εθνικές συντάξεις ως έναντι στους συνταξιούχους που έχουν κάνει αίτηση.  Την ίδια ώρα ωστόσο ο Υπουργός έθεσε προ των ευθυνών τους τα στελέχη του Υπουργείου και σε πρωτοφανώς υψηλής τόνους για Υπουργό ο οποίος απευθύνεται σε στελέχη του Υπουργείου του είπε: “ Θα προβλέπεται μηχανισμός  συμψηφισμού για όσους πάρουν κάτι που δεν το δικαιούνται. Λέω όμως κάτι για να το ακούσουν και οι γραφειοκράτες και όποιος άλλος εμπλέκεται. Ένα κράτος -όποιο κι αν είναι αυτό- το οποίο καθυστερεί να δώσεις τις συντάξεις για ένα, δύο τρία ή ακόμα και τέσσερα χρόνια  δεν δικαιούται να βγάζει γλώσσα στους ασφαλισμένους και να τους περνάει από 40 κόσκινα για να τους δώσει έστω έναντι. 

Το ξεκαθαρίζω και να το ακούνε και οι οποίοι γραφειοκράτες.Με μένα Υπουργό αυτό αποκλείεται να γίνει.  Το θέμα των συντάξεων θα λυθεί.

Στο δημόσιο αυτοί που περιμένουν να πάρουν σύνταξη και δεν θα πάρουν τη σύνταξη που προσδοκούν είναι το 3% . Για αυτά τα ποσοστά θα μπλοκάρουμε το σύστημα εσαεί;” είπε ο κ. Χατζηδάκης. Με τον τρόπο αυτό ο Υπουργός Εργασίας κάρφωσε για τις καθυστερήσεις υπηρεσιακά στελέχη του Υπουργείου αφήνοντας σαφώς να εννοηθεί ότι το σύστημα μπλόκαρε εξαιτίας της απόφασης κάποιων στελεχών να επικεντρωθούν σε ένα πολύ μικρό ποσοστό.