Quantcast

Σφοδρή σύγκρουση Μητσοτάκη - Γεννηματά στη Βουλή

Μητσοτάκης: Μαζί ήμασταν στην κυβέρνηση Σαμαρά και τότε δεν μιλούσατε για τα Ζάππεια. Πάνω από όλα το αξίωμα - Γεννηματά: Οι βουλευτές σας ήταν στις πλατείες των αγανακτισμένων.

Σε κόντρα, υψηλών τόνων με προσωπικές αναφορές εξελίχθηκαν οι δευτερολογίες Κυριάκου Μητσοτάκη και Φώφης Γεννηματά. Η κα Γεννηματά εξέλαβε την έκκληση Μητσοτάκη για πολιτισμένο διάλογο μακριά από αντιπολίτευση για μαγκάλια και συσσίτια ως προσωπική αιχμή και στη δευτερολογία της επιτέθηκε με σφοδρότητα στη Νέα Δημοκρατία: "Τι μου λέτε εμένα για μαγκάλια και συσσίτια; Σας θυμάμαι στην πρώτη γραμμή στα Ζάππεια και στο αντιμνημόνιο. Οι βουλευτές σας ήταν στις πλατείες των αγανακτισμένων" απάντησε η κα Γεννηματά κατηγορώντας μάλιστα τον κ. Μητσοτάκη ότι σε ανθρώπους της δεξιάς στηρίχθηκε το παρακρατικό κύκλωμα επί ΣΥΡΙΖΑ αλλά παρ ΄όλα αυτά ο κ. Μητσοτάκης αποφεύγει να βάλει τον κ. Τσίπρα στο κάδρο των ευθυνών: "Καταλαβαίνω ότι θέλετε μια ισχνή αντιπολίτευση αλλά η αντιπολίτευση είμαστε εμείς" είπε η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής.

Οι αναφορές της κ. Γεννηματά προκάλεσαν την οξύτατη αντίδραση του Πρωθυπουργού ο οποίος αναφέρθηκε στη συμμετοχή της στην κυβέρνηση Σαμαρά με το δηκτικό σχόλιο "τότε δεν λέγατε τίποτα. Πάνω από όλα το αξίωμα": "Παρακολουθώ με ενδιαφέρον την έντονα κριτική διάθεση που έχετε στην παράταξη μας. Δεν μπορώ να ξεχάσω όμως ότι συνυπήρξαμε ως Υπουργοί στην κυβέρνηση Σαμαρά, Τότε δεν τα λέγατε αυτά. Όταν κάνουμε άλματα στο παρελθόν να μην παρακάμπτουμε ολόκληρες περιόδους.  Θυμάμαι με τι δυναμισμό δεν προχωρήσατε το εκσυγχρονιστικό πρόγραμμα στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας (σ.σ. η κα Γεννηματά υπήρξε αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας) και  πως μπλοκάρατε την εξυγίανση της αμυντικής βιομηχανίας. Αυτά μας κληροδοτήσατε Αν τα πιστεύατε γιατί δεν τα κάνατε. Δεν τα λέγατε τότε αλλά πάνω από όλα το αξίωμα" είπε ο κ. Μητσοτάκης ο οποίος απέφυγε κάθε αναφορά  στις αποκαλύψεις περί παρακράτους.