Quantcast

Σγουρίδης στον realfm: Οι περιπτώσεις Παπαχριστόπουλου και Ζουράρι δεν είναι ίδιες με αυτήν της Κουντουρά

“Οι σχέσεις του κ. Καμμένου και του κ. Πρωθυπουργού ήταν έντιμες και καθαρές. Από εδώ και πέρα ο καθένας ακολουθεί τον δρόμο του”, είπε μεταξύ άλλων ο αντιπρόεδρος των ΑΝΕΛ Παναγιώτης Σγουρίδης, μιλώντας στον realfm 97,8 και τους Δημήτρη Καμπουράκη και Γιώργο Ψάλτη.

Αναφερόμενος στη δήλωση της υπουργού Τουρισμού ότι “στηρίζει την κυβέρνηση” ο κ. Σγουρίδης είπε ότι “το θέμα είναι ότι η στήριξη της κυβέρνησης συνοδεύεται και από το να παραμείνει στη θέση της; Άρα, μπαίνει στο πρώτο αξίωμα που θέτει ο Πάνος Καμμένος. Το αξίωμα ότι η διαπραγμάτευση της θέσης για την ψήφο για εμάς είναι κομματική πειθαρχία, η απόσυρση από τα υπουργεία. Από την άλλη μεριά, μπαίνει η κομματική πειθαρχία στο θέμα της ψήφισης της Συμφωνίας των Πρεσπών. Από εκεί και πέρα, οι περιπτώσεις του κ. Παπαχριστόπουλου και του κ. Ζουράρι δεν είναι ίδιες με την περίπτωση της κ. Κουντουρά”.

Στο ερώτημα εάν ο κ. Παπαχριστόπουλος παραδώσει την έδρα του και τη δώσει στον κ. Κουίκ, ο αντιπρόεδρος των ΑΝΕΛ απάντησε: “Όταν γίνει αυτό το πράγμα, από εκεί και πέρα ακολουθεί ο κ. Κουίκ... Ο κ. Παπαχριστόπουλος παραμένει στην κοινοβουλευτική ομάδα τώρα. Είναι ένας άνθρωπος ο οποίος είναι συνεπής, δεν είχε συμφωνήσει σε κάτι για να αθετήσει”.

“Ο Πρόεδρος και μόνος του να μείνει, θα ακολουθήσει μία πορεία, αυτή την οποία ο ίδιος πιστεύει ότι είναι σωστή για τη χώρα. Για εμάς ορισμένα πράγματα είναι κόκκινες γραμμές τις οποίες εκ των προτέρων είχαμε ξακαθαρίσει και ο κ. Πρωθυπουργός το αναγνώρισε. Εμείς δεν κρύψαμε τίποτα ως ΑΝΕΛ”, σημείωσε ο κ. Σγουρίδης και πρόσθεσε:

“Οι σχέσεις του κ. Καμμένου και του κ. Πρωθυπουργού ήταν έντιμες και καθαρές. Από εδώ και πέρα ο καθένας ακολουθεί τον δρόμο του. Εμείς μέτρα όπως εκείνα που έχουν να κάνουν με τις 120 δόσεις θα τα ψηφίσουμε, το να συνεχιστεί η υπόθεση της Novartis και οι υποθέσεις διαφθοράς εμείς θα τις ακολουθήσουμε. Αλλά υπάρχουν κάποια πράγματα που δεν μπορούμε να παρεκκλίνουμε”.