Quantcast

Σγουρός στον realfm: Αναλαμβάνω την πρωτοβουλία να ξανακατέβω γιατί δεν πρέπει να μείνει η Αττική απροστάτευτη

“Τώρα που αναλαμβάνω αυτή την πρωτοβουλία να ξανακατέβω είναι γιατί δεν πρέπει να μείνει η Αττική απροστάτευτη, δεν πρέπει να νιώσουν οι πολίτες ότι δεν υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι οι οποίοι ενδιαφέρονται για αυτούς, πρέπει να ενδιαφερθούν και τα νέα παιδιά” είπε μεταξύ άλλων ο Γιάννης Σγουρός, ο οποίος είναι υποψήφιος για την Περιφέρεια Αττικής με το Κίνημα Αλλαγής, μιλώντας στον realfm 97,8 και στους Δημήτρη Καμπουράκη και Βασίλη Λυριτζή.

“Τα θέματα της Περιφέρειας Αττικής, ενώ στην Ευρώπη οι Περιφέρειες και οι δήμοι παίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο και η αποκέντρωση εφαρμόζεται, εδώ δεν γίνεται απολύτως τίποτα. Ίδιες περικοπές ήταν τότε, ίδιες περικοπές είναι τώρα” δήλωσε ο κ. Σγουρός και πρόσθεσε:

“Δεν έχεις να κερδίσεις τίποτα, δίνεις τον εαυτό σου πραγματικά για να προσφέρεις σε αυτόν τον τόπο... Όλη η Αττική είναι ένα ναρκοπέδιο. Ήμουν οκτώ χρόνια νομάρχης με άλλους νόμους και 3,5 χρόνια Περιφερειάρχης. Οι αρμοδιότητες της Περιφέρειας με τις αρμοδιότητες της νομαρχίας δεν έχουν καμία σχέση”.

“Το αφήγημα του κ. Πατούλη είναι ότι πρεσβεύει το νέο που θα αλλάξει δήθεν την Αττική, ενώ και ο ίδιος ξέρει ότι είναι πιο παλιός από τους παλιούς. Είναι από το 2006 δήμαρχος στο Μαρούσι χωρίς να έχει να επιδείξει τίποτα ιδιαίτερο στις θητείες του. Ενώ ήταν για να κατέβει δήμαρχος στην Αθήνα του είπαν 'κύριε περάστε στην επόμενη διαδικασία, περάστε στην Περιφέρεια Αττικής γιατί υπάρχουν άλλοι λόγοι' και ξαφνικά ενώ έλεγε το τρένο δεν γυρίζει πίσω κατεβαίνει Περιφερειάρχης Αττικής χωρίς να ξέρει την περιφέρεια” ανέφερε ο κ. Σγουρός και σημείωσε: “Η κ. Δούρου από την πρώτη στιγμή έπρεπε να μου πει 'έλα εδώ Γιάννη, κάτσε εδώ να δούμε τι ακριβώς συμβαίνει', μπήκε με ιδεοληψία, κατήργησε τον περιφερειακό σχεδιασμό. Τους φώναζα μέσα στα συμβούλια και μου έλεγαν ότι είμαι πολύ αυστηρός στην κριτική, τους τα έλεγα για το καλό τους και με έλεγαν κινδυνολόγο και να τι έγινε. Για αυτό προσφέρω την ψυχή μου και την καρδιά μου για να μπορέσουμε να βάλουμε δύο πράγματα μέσα σε αυτόν τον τόπο”.