Quantcast

Σκληρή κόντρα Γεωργιάδη-Πολάκη στη Βουλή: «Όταν με βλέπεις τρέμεις σύγκορμος» - «Σας τρώμε για πρωινό»

Σκληρή κόντρα ξέσπασε στη Βουλή, μεταξύ του Παύλου Πολάκη και του Άδωνι Γεωργιάδη, κατά τη συζήτηση για την πρόταση της ΝΔ περί σύστασης προανακριτικής επιτροπής για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.

Ο κ. Πολάκης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι κάνει μία τεράστια προσπάθεια αποπροσανατολισμού της συζήτησης, φορτώνοντας στον Παπαγγελόπουλο μία δήθεν σκευωρία, ενώ εξέφρασε την άποψη ότι δεν υπάρχει ούτε ένας που να υποστηρίζει πως δεν υπάρχει σκάνδαλο φαρμακευτικής δαπάνης στην Ελλάδα. “Δεν φαγώθηκαν 32 δισ, 260 εκατ. ευρώ από μοναχά τους. Ένα πολιτικό προσωπικό υπέγραψε και δημιούργησε το υπέδαφος για να γίνει αυτή η ληστεία του κόπου του ελληνικού λαού”, είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και κατέληξε λέγοντας: “Μην λέτε πολλά ότι μπήκαν στο αρχείο. Στο αρχείο είχε μπει και ο Τσοχατζόπουλος και ο Παπαντωνίου αλλά μετά βρεθήκαν φυλακή. Και έχουμε και τρίτο γύρο”.

Παίρνοντας τον λόγο, ο Άδωνις Γεωργιάδης τόνισε πως “με έψαξε η εισαγγελέας διαφθοράς περίπου δύο χρόνια. Βλέπετε καμία κατηγορία εναντίον μου από κανέναν; Όχι” για να προσθέσει: “Αν δεν μας αθωώσει ο δικαστής Πολάκης δεν γίνεται”. “Άρα κύριε Πολάκη”, συνέχισε ο κ.Γεωργιάδης, “επειδή για την προκαταρκτική που μιλάμε σήμερα, πιθανότερο εσείς να καταλήξετε στον εισαγγελέα, παρά εγώ, γιατί προφανώς θα πρέπει να ερωτηθούν οι ψευδομάρτυρες -όταν αρθεί η ασυλία τους- αν πράγματι τους ξέρατε. Και αν πράγματι τους ξέρατε, τότε είστε κι εσείς ενδεχομένως στην σκευωρία”. Και κατέληξε λέγοντας: “Άρα λοιπόν επειδή εισαγγελέας δεν είσαι, και όταν με βλέπεις τρέμεις σύγκορμος, σταμάτα τα αυτά”.

Ο Παύλος Πολάκης ζήτησε και έλαβε εκ νέου τον λόγο, αναφέροντας απευθυνόμενος στον κ. Γεωργιάδη: "Όταν ξεκίναγε η κουβέντα έκανες από μακριά χειρονομίες του στυλ ‘τώρα ήρθε η σειρά μου, αλλάξαν τα πράγματα’... Εδώ είμαστε και σας περιμένουμε. Και τέτοιους ακροδεξιούς σαν και την πάρτη σας τρώμε πέντε για πρωινό”.

"Είναι εντυπωσιακό ότι μετά από 4,5 χρόνια στο Υγείας και μετά τόσες έρευνες εναντίον μου και αφού έχει αναφέρει το Λουσέντις 70 φορές, δεν λέει να καταλάβει ο Πολάκης ότι το φάρμακο τιμολογήθηκε αφού είχα φύγει από το υπουργείο", σχολίασε ο κ. Γεωργιάδης.