Quantcast

Στ. Πέτσας: Το μεταναστευτικό δεν είναι αγώνας ταχύτητας αλλά μαραθώνιος - Πολύ ενθαρρυντικά τα αποτελέσματα τις πρώτες εβδομάδες του ΄20

Στη στήριξη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο έργο των Αστυνομικών Αρχών, «στο ηθικό των οποίων βασιζόμαστε προκειμένου να μπορούν οι Έλληνες πολίτες ν' απολαμβάνουν το βασικό αγαθό της ασφάλειας…», στην ενίσχυση των αστυνομικών δυνάμεων και στα μέτρα που λαμβάνονται για την καλύτερη φύλαξη των συνόρων της χώρας, αναφέρθηκε από την Αλεξανδρούπολη ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, στο πλαίσιο της σημερινής παρουσίας του στην πρωτεύουσα του νομού Έβρου.

Σε δήλωσή του στο Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, μετά το πέρας της επίσκεψής του στη Διεύθυνση Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, ο κ. Πέτσας, είπε: «Μετέφερα κατ' αρχάς και στην ηγεσία εδώ της Αστυνομικής Διεύθυνσης αλλά και στους ίδιους τους ανθρώπους που είναι η ψυχή της αστυνομίας μας, τη στήριξη του πρωθυπουργού στο έργο τους, ότι είναι δίπλα τους γιατί πάνω απ' όλα, βασιζόμαστε στο δικό τους ηθικό προκειμένου το βασικό αγαθό της ασφάλειας να μπορούν να το απολαμβάνουν οι Έλληνες πολίτες, το οποίο είναι προϋπόθεση ελευθερίας και δημοκρατίας».

Ειδικότερα, για το μεταναστευτικό δήλωσε πως «είναι ένα ζήτημα σοβαρό, που διατρέχει όλη την ελληνική κοινωνία. Είναι ένα από τα προβλήματα ασφάλειας και για να το αντιμετωπίσουμε υλοποιούμε ένα σχέδιο συνεκτικό». Αναφερόμενος στα επιμέρους σημεία του εν λόγω σχεδιασμού, σημείωσε: «Όσον αφορά το θέμα εδώ της περιοχής έχουμε την ενίσχυση, με την πρόσληψη 400 συνοριοφυλάκων, η οποία βρίσκεται στο τελικό στάδιο για την Περιφερειακή Ενότητα του Έβρου και προχωρούμε επίσης στα θέματα που έχουν να κάνουν με την αναβάθμιση του υλικοτεχνικού εξοπλισμού, που υπάρχει για το προσωπικό μας. Στο πλαίσιο της καλύτερης φύλαξης των συνόρων μας, κάνουμε αυτά που πρέπει να κάνουμε, ώστε να μειωθούν οι ροές, όπως έχουν μειωθεί το τελευταίο διάστημα, όχι μόνο από τη θάλασσα αλλά και από την ξηρά, να επιταχύνουμε τις διαδικασίες ασύλου, έχουμε κάποια πολύ ενθαρρυντικά αποτελέσματα τις πρώτες εβδομάδες του 2020, μετά την αλλαγή που ψηφίστηκε πέρυσι, όσον αφορά την ταχύτερη διεκπεραίωση των αιτήσεων αλλά και εκείνους οι οποίοι θα πρέπει να επιστραφούν προς τη γειτονική Τουρκία, σε εφαρμογή της κοινής δήλωσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης-Τουρκίας».

Ειδική μνεία έκανε ο υπουργός παρά τω πρωθυπουργό και κυβερνητικός εκπρόσωπος και στην έναρξη των επιστροφών προς την Τουρκία. «Ξεκινήσαμε την προηγούμενη Παρασκευή τις επιστροφές, συνεχίσαμε αυτή την Παρασκευή και θα συνεχίσουμε με αυξανόμενους ρυθμούς, γιατί πλέον έχει μπει το νερό στ' αυλάκι. Γι’ αυτούς που δεν δικαιούνται της προστασίας, ενημερώνει το αρμόδιο υπουργείο την Αστυνομία, η Αστυνομία το σύνδεσμο της Τουρκίας κι εκείνος μέσω της FRONTEX, αναλαμβάνει την επιστροφή στην Τουρκία», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Τέλος ο κ. Πέτσας εξέφρασε την εκτίμηση ότι «βρισκόμαστε σ' ένα καλό δρόμο», διαβεβαιώνοντας ότι «θα συνεχίζουμε έτσι», καθώς όπως είπε: «Δεν είναι ένας αγώνας ταχύτητας, είναι μαραθώνιος. Θέλουμε τη στήριξη των πολιτών για ν' αντιμετωπίσουμε αυτό το σοβαρό πρόβλημα και θα το κάνουμε».

Τον κ. Πέτσα συνοδεύει η εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ., Έλενα Σώκου, ενώ παρόντες στην επίσκεψη στη Διεύθυνση Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης ήταν οι βουλευτές της Ν.Δ. στον Έβρο, Χρήστος Δερμεντζόπουλος και Σταύρος Κελέτσης καθώς και ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Α.Μ.Θ. Νίκος Μενεξίδης. Το βράδυ ο κ. Πέτσας θα παραστεί στην εκδήλωση κοπής πίτας της τοπικής ΝΟΔΕ.