Quantcast

Στα νερά της Κύπρου κρίνεται το ήρεμο καλοκαίρι

Η προειδοποίηση Μητσοτάκη προς τον Ερντογάν ότι η Ελλάδα δεν θα μείνει αδιάφορη αν η Τουρκία ξαναρχίσει τις προκλήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ και το αυστηρό μήνυμα της Μέρκελ στον Τούρκο Πρόεδρο. Γράφουν για τις εξελίξεις στις ελληνοτουρκικές σχέσεις: Κ. Φίλης, Κ. Υφαντής, Αθ. Δρούγος, Π. Λιάκουρας.

Στην περιοχή γύρω από την κυπριακή ΑΟΖ θα κριθεί αν θα έχουμε το ήρεμο καλοκαίρι στο οποίο συμφώνησαν ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στη συνάντηση που είχαν στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες.

Η Αθήνα λαμβάνει πολύ σοβαρά υπ' όψιν τόσο την ανακοίνωση του ίδιου του Ερντογάν ότι θα πάει στα Κατεχόμενα για τις εκδηλώσεις για την 20ή επέτειο της εισβολής όσο και τις εξαγγελίες του υπουργού Ενέργειας Φατίχ Ντονμέζ ότι το «Υavuz» θα πλεύσει σύντομα στην ανατολική Μεσόγειο για νέες γεωτρήσεις.

Λαμβάνει επίσης υπ' όψιν την προσπάθεια του κατοχικού καθεστώτος να αλλάξει τα δεδομένα στην περίκλειστη πόλη της Αμμοχώστου, ενώδεν αγνοεί πως η πρόθεση του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, παρά το πρόσφατο ναυάγιο της Γενεύης, να κρατήσει τη διαδικασία ζωντανή μπορεί να περιπλέξει ακόμη περισσότερο την κατάσταση.

Διαβάστε αναλυτικά το δημοσίευμα της Realnews