Στην Αυστραλία αύριο ο υφυπουργός Εξωτερικών Αντώνης Διαματάρης

Το Σίδνεϊ, τη Μελβούρνη, την Αδελαΐδα και το Περθ θα επισκεφτεί, κατά σειρά, από αύριο, Πέμπτη, έως 13 Δεκεμβρίου, ο υφυπουργός Εξωτερικών, Αντώνης Διαματάρης.

Στο Σίδνεϊ, σύμφωνα με το πρόγραμμά του, ο κ. Διαματάρης θα επισκεφθεί το δημοτικό σχολείο του Αγίου Σπυρίδωνα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής και θα έχει συνάντηση με τον αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας, Μακάριο. Επίσης, θα έχει επαφές με το διοικητικό συμβούλιο της Ελληνικής Ορθόδοξης Κοινότητας Νέας Νοτίου Ουαλίας και την ηγεσία της AHEPA Νέας Νοτίου Ουαλίας. Κατά την παραμονή του στο Σίδνεϊ, ο κ. Διαματάρης θα συναντηθεί ακόμα με ομογενειακά μέσα ενημέρωσης και ομογενειακούς βουλευτές, ενώ θα εκφωνήσει ομιλία στην Ελληνική Λέσχη.

Στη συνέχεια, ο υφυπουργός Εξωτερικών θα επισκεφθεί τη Μελβούρνη, όπου θα συναντηθεί με μέλη της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού, με την ελληνικής καταγωγής πολιτειακή υπουργό Υγείας, Τζένη Μικάκου και με βουλευτές του πολιτειακού Κοινοβουλίου. Κατά την παραμονή του στη Μελβούρνη, ο κ. Διαματάρης θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στο δίγλωσσο σχολείο Oakleigh Grammar της Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας, θα εκφωνήσει ομιλία στην Ελληνική Ορθόδοξη Κοινότητα Μελβούρνης και Βικτώριας και θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου σε ομογενειακά μέσα ενημέρωσης.

Ακολούθως, ο κ. Διαματάρης θα μεταβεί στην Αδελαΐδα, όπου θα έχει επαφές με τα προεδρεία ομογενειακών συλλόγων και με εκπροσώπους της Ελληνικής Ορθόδοξης Κοινότητας Νοτίου Αυστραλίας. Επίσης, θα συναντηθεί με ομογενείς βουλευτές, εκπαιδευτικούς και επιχειρηματίες και θα απευθύνει ομιλία προς την εκεί ομογένεια.

Τέλος, ο υφυπουργός Εξωτερικών θα μεταβεί στο Πέρθ, όπου θα συναντηθεί με επιχειρηματίες, επιστήμονες και καθηγητές σε πανεπιστήμια της Δυτικής Αυστραλίας και θα πραγματοποιήσει επαφές με ομογενειακούς βουλευτές και εκπροσώπους ομογενειακών σωματείων.