Quantcast

Στην Κω η πρώτη διεθνής πτήση σε περιφερειακό αεροδρόμιο - Γεμάτο γιατρούς το αεροπλάνο της TUI

Μήνυμα «ασφάλειας» και αλληλεγγύης εκπέμπει το υπουργείο Τουρισμού με τη σημερινή επίσκεψη της πολιτικής ηγεσίας του στο νησί του Ιπποκράτη, την Κω.

Με αφορμή την πρώτη προσγείωση της TUI στο νησί εφέτος, όπου μαζί την Bild «προσέφερε» μια πτήση στους ανθρώπους που βοήθησαν να ξεπεράσει η Γερμανία την κρίση (ιατρικό-νοσηλευτικό προσωπικό), ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης και ο υφυπουργός Μάνος Κόνσολας είναι παρόντες στο νησί προκειμένου να τους «καλωσορίσουν».

Σε δήλωση του, ο κ. Θεοχάρη σημείωσε, ότι από την Κω ξεκινάει η «επανεκκίνηση» με την πρώτη πτήση από το εξωτερικό σε περιφερειακό αεροδρόμιο της χώρας και δήλωσε ότι «ξέρουμε όλοι πως είναι μια δύσκολη χρονιά, αλλά είμαστε σίγουροι ότι θα είναι μια ασφαλής χρονιά».

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο υφυπουργός Τουρισμού τόνισε ότι η Κως είναι ασφαλέστατος προορισμός, αφού έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα, όπως εξήγησε.

Ο κ. Κόνσολας έκανε λόγο για μια νέα αφετηρία, όπου η ασφάλεια πρωταγωνιστεί. Στην Κω ήδη βρίσκεται κλιμάκιο του ΕΟΔΥ και το υπουργείο Τουρισμό δηλώνει πως είναι έτοιμο σε ό,τι ζήτημα προκύψει. Αυτή την ώρα η πολιτική ηγεσία του Τουρισμού βρίσκεται στο δημαρχείο του νησιού, όπου έχει προγραμματιστεί ενημέρωση, με την συμμετοχή τοπικών φορέων.

Τέλος, σήμερα στις 6μμ αναμένεται η πρώτη πτήση της TUI στο διεθνές αεροδρόμιο του νησιού, όπου φορείς του νησιού αλλά και η πολιτική ηγεσία του Τουρισμού θα καλωσορίσουν τους επισκέπτες μας από την γερμανική αγορά.