Quantcast

Στην τελική ευθεία προς την ψήφιση του στη Βουλή βρίσκεται το νομοσχέδιο του υπουργείου Τουρισμού για την τουριστική ανάπτυξη

Στην τελική ευθεία προς την ψήφιση του στη Bουλή βρίσκεται το νομοσχέδιο του υπουργείου Τουρισμού με τίτλο “Ειδικές μορφές τουρισμού και διατάξεις για την τουριστική ανάπτυξη”. Σήμερα το απόγευμα συζητήθηκε στη διαρκή επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής. 

Αύριο, Τετάρτη, στη 1 το μεσημέρι θα υπάρξει ακρόαση των εμπλεκομένων φορέων στη Βουλή μέσω τηλεδιάσκεψης, ενώ το απόγευμα, στις 7, θα υπάρξει συζήτηση επι των άρθρων και την Πέμπτη 21 Μαϊου θα είναι η δεύτερη ανάγνωσή του.

Με το νομοσχέδιο αυτό θεσπίζεται το νομοθετικό πλαίσιο για την ανάπτυξη, ανάδειξη και προώθηση του καταδυτικού τουρισμού στην Ελλάδα. Το ίδιο νομοσχέδιο περιλαμβάνει ρυθμίσεις για το καθεστώς λειτουργίας που διέπει τις Περιοχές Ολοκληρωμένης Τουριστικής Ανάπτυξης (ΠΟΤΑ).

Επίσης, με το νομοσχέδιο εισάγεται στην ελληνική τουριστική νομοθεσία η έννοια του σήματος πιστοποίησης glamping (πολυτελής διαμονή στη φύση). Τέλος τροποποιούνται - συμπληρώνονται διατάξεις του ν. 2971/2001 σχετικά με τον αιγιαλό και την παραλία.

Το εν λόγω νομοσχέδιο επιδιώκει να αναδείξει την Ελλάδα στους κορυφαίους καταδυτικούς τουριστικούς προορισμούς, όπως τονίστηκε.