Στις 11 Φεβρουαρίου στην Άγκυρα θα πραγματοποιηθεί το Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας Ελλάδας–Τουρκίας, όπως δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.
Ο κ. Μαρινάκης ανέφερε ότι το αναλυτικό πρόγραμμα και η ατζέντα θα ανακοινωθούν από το υπουργείο Εξωτερικών.
«Η Ελλάδα προσέρχεται με πίστη και αυτοπεποίθηση στον διάλογο πάντοτε λαμβάνοντας υπόψη το διεθνές δίκαιο και χωρίς καμία απολύτως διάθεση υποχώρησης», είπε ο κ. Μαρινάκης και επανέλαβε ότι «με την Τουρκία έχουμε μία και μόνη διαφορά, τον καθορισμό ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδας και ότι ουδέποτε θα βάλουμε στο τραπέζι ζητήματα κυριαρχίας και κόκκινων γραμμών».
Προκαλεί η Άγκυρα: Δεν δεχόμαστε μονομερείς ενέργειες της Ελλάδας
Σύμφωνα με ανάρτηση της τουρκικής προεδρίας, ο Τούρκος Πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, προσκαλεί τον Έλληνα πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, στις 11 Φεβρουαρίου 2026, στην ‘Αγκυρα για τη συνεδρίαση της 6ης συνόδου του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας Τουρκίας-Ελλάδας.
Ο διευθυντής επικοινωνίας της τουρκικής προεδρίας, Μπουρχανετίν Ντουράν, σε ανάρτησή του στην ψηφιακή πλατφόρμα Χ, ανακοίνωσε επισήμως πως:
«Κατόπιν πρόσκλησης του Προέδρου της Δημοκρατίας μας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο πρωθυπουργός της Ελλάδας, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στη χώρα μας στις 11 Φεβρουαρίου 2026, με αφορμή την 6η σύνοδο του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας Τουρκίας-Ελλάδας. Στη σύνοδο του Συμβουλίου, η οποία θα πραγματοποιηθεί στην ‘Αγκυρα υπό την προεδρία του Προέδρου μας και του πρωθυπουργού της Ελλάδας, με τη συμμετοχή των αρμόδιων υπουργών, θα εξεταστούν οι σχέσεις Τουρκίας-Ελλάδας σε όλες τις διαστάσεις τους και θα εξεταστούν οι δυνατότητες περαιτέρω συνεργασίας μεταξύ των δύο γειτονικών χωρών.
Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων, προβλέπεται η ανταλλαγή απόψεων για τις διμερείς σχέσεις, καθώς και για τις περιφερειακές και παγκόσμιες εξελίξεις. Επιπλέον στο πλαίσιο της επίσκεψης, βρίσκεται στην ατζέντα και η υπογραφή διάφορων εγγράφων με στόχο την ενίσχυση των διμερών σχέσεων».