Quantcast

Τέλος η μάσκα σε εξωτερικούς χώρους με εισήγηση των ειδικών - Στις 18:00 ανακοινώσεις από τον Χαρδαλιά

Σήμερα, στις 18:00, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Βάνα Παπαευαγγέλου και ο επίκουρος καθηγητής Επιδημιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Γκίκας Μαγιορκίνης, θα κάνουν ανακοινώσεις σχετικά με τη χρήση μάσκας σε εξωτερικούς χώρους.

Την κατάργηση της μάσκας σε εξωτερικούς χώρους και όπου δεν υπάρχει συνωστισμός εισηγούνται οι λοιμωξιολόγοι, μετά τη σημερινή τους συνεδρίαση.

Στη συνεδρίαση που έγινε σήμερα από την Επιτροπή αποφασίστηκε επίσης:

-Άρση της απαγόρευσης κυκλοφορίας 

-Να σταματήσουν τα self tests για τους εμβολιασμένους

-Αύξηση στα 10 άτομα ανά τραπέζι στην εστίαση

-Αύξηση στα 300 άτομα στις δεξιώσεις

-120 άτομα ανά 1000τμ2 στις οργανωμένες παραλίες.

Οι σχετικές εισηγήσεις της Επιτροπής λαμβάνονται υπόψη από την Πολιτεία και θα γίνουν σχετικές ανακοινώσεις στις 18:00, κατά την ενημέρωση από τον υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Χαρδαλιά.

Παγώνη: Ελπίζουμε να έχουμε απόφαση εντός της ημέρας

Νωρίτερα το πρωί, η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη, μιλώντας στον ΣΚΑΪ για το θέμα, δήλωσε:

«Ελπίζω ότι θα τις ξεφορτωθούμε σύντομα. Θα συνεδριάσει η Επιτροπή των ειδικών σήμερα. Ελπίζω ότι θα έχουμε απόφαση εντός της ημέρας. Για την εφαρμογή ελπίζω σύντομα. Περιμένω την εισήγηση της Επιτροπής».

Σε ερώτηση εάν θα ληφθεί απόφαση και για κατάργηση του μέτρου της απαγόρευσης της κυκλοφορίας τις βραδινές ώρες, η κυβερνητική εκπρόσωπος απάντησε: «Κάθε πράγμα στον καιρό του. Σήμερα η Επιτροπή θα εξετάσει το θέμα της μάσκας στους εξωτερικούς χώρους». «Όπου υπάρχει συνωστισμός τα μέτρα θα πρέπει να εξακολουθούν να τηρούνται», πρόσθεσε.