Quantcast

Σκέψεις για lockdown στην Αττική από τις 18:00 - Κικίλιας: Αν πρέπει, θα πάρουμε αυστηρά μέτρα

Ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο η απαγόρευση κυκλοφορίας στην Αττική να ξεκινάει από τις 18:00, αν οι ειδικοί κρίνουν πως αυτό θα πρέπει να γίνει.

Η κατάσταση στην Αττική μας ανησυχεί, τόνισε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας μιλώντας απόψε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού STAR και πρόσθεσε πως οι νοσηλείες αυξάνουν σταθερά σε απλές κλίνες Covid στο Λεκανοπέδιο.

«Είναι λογικό από τη στιγμή που αίρονται μέτρα - και αυτό πρέπει να γίνει για να πάρει και ανάσα η κοινωνία - η κινητικότητα να οδηγεί σε αυξήσεις των κρουσμάτων. Όμως, πρέπει να το καταλάβουν όλοι, παρά την κούραση των 12 μηνών, ότι ζούμε μέσα σε μία πανδημία, μια τεράστια κρίση δημόσιας υγείας και χάνονται ζωές. Το πρώτο μέλημα του Υπουργείου Υγείας, το πρώτο μέλημα της κυβέρνησης, το πρώτο μέλημα όλης της κοινωνίας, είναι να προστατεύσουμε αλλήλους, τους μεγάλους σε ηλικία, τις ευπαθείς ομάδες, τις οικογένειές μας. Η δημόσια υγεία είναι πέρα και πάνω απ' όλα», τόνισε.

 Όπως είπε η Επιτροπή συνεδριάζει την Παρασκευή και Θα παρακολουθήσουμε τα επιδημιολογικά δεδομένα μέχρι τότε και πρόσθεσε: «Σίγουρα τα πράγματα δεν πηγαίνουν καλά, βλέπουμε τι συμβαίνει στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες. Τεράστια πίεση στα συστήματα Υγείας. Υπάρχει τρίτο κύμα στην Ευρώπη».

Όπως είπε ο κ. Κικίλιας, «σήμερα εμβολιάστηκαν 21.301 συμπολίτες μας. Έχουμε φτάσει στους 315.434 εμβολιασμούς. Τα εμβόλια έρχονται πλέον πιο μαζικά, πιο πολλές εταιρείες παίρνουν έγκριση. Θα το δούμε αυτό να ξεδιπλώνεται και τους επόμενους μήνες. Είναι κρίμα, είναι αμαρτία εδώ που φτάσαμε, όπως τα έχουμε καταφέρει, προασπίζοντας και σώζοντας ανθρώπινες ζωές, πάντα με σεβασμό και με πόνο για τους συμπολίτες μας που έχουν χαθεί, να μην κάνουμε μία τελευταία προσπάθεια» επισήμανε.

Σε ερώτηση αν είναι στο τραπέζι των συζητήσεων η απαγόρευση κυκλοφορίας στην Αττική από τις 18:00 ο κ. Κικίλιας άφησε ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα.

«Με βάση πάντα τις εισηγήσεις των ειδικών, αν τα δεδομένα είναι τέτοια που πρέπει να πάρουμε μέτρα θα πάρουμε μέτρα. Ζούμε σε έκτακτες καταστάσεις και πρέπει να τα καταφέρουμε. Πάνω απ’ όλα η προάσπιση της δημόσιας υγείας» είπε ο υπουργός Υγείας.

Τριψήφιος αριθμός κρουσμάτων

Η ενημέρωση του ΕΟΔΥ επιβεβαίωσε τις πληροφορίες που διέρρεαν από νωρίς το πρωί της Τρίτης, πως για πρώτη ημέρα έπειτα από καιρό τα νέα κρούσματα θα ξεπερνούσαν τα 1.000.

Έτσι, στο σύνολο της χώρας διαπιστώθηκαν 1.260 νέες μολύνσεις, με τους διασωληνωμένους να ανέρχονται σε 244 και 22 ακόμη ανθρώπους να χάνουν τη ζωή τους από τον κορωνοϊό.

Παράλληλα, σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, από το σύνολο των κρουσμάτων, 649 εντοπίζονται στην Αττική, γεγονός που επιβεβαιώνει τους φόβους των ειδικών για αυξημένη διάδοση του κορωνοϊού στη μεγαλύτερη περιφέρεια της χώρας. Την ίδια ώρα, μόνο στο κέντρο της Αθήνας διαπιστώνονται σε ένα 24ωρο 180 κρούσματα.