Συναντήσεις Μητσοτάκη για την ψήφο αποδήμων - Αρνητικός ο Τσίπρας, σύγκλιση με Γεννηματά, «ναι» από Κουτσούμπα υπό όρους

Συναντήσεις με τους πολιτικούς αρχηγούς έχει από το πρωί ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο πλαίσιο των επαφών του, με βασικό θέμα στην ατζέντα τη διευκόλυνση της ψήφου των εκτός επικρατείας εκλογέων.

Ο  Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε πρώτα με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα για περίπου μία ώρα.

Η συνάντηση ξεκίνησε με... χιούμορ για να σπάσει ενδεχομένως ο πάγος. Ο κ. Τσίπρας παρατήρησε ότι έχουν γίνει κάποιες αλλαγές στο γραφείο του πρωθυπουργού στη Βουλή. "Μικρές αλλαγές" του απάντησε ο κ. Μητσοτάκης. "Βλέπω ξεκίνησες τις μεταρρυθμίσεις", σχολίασε ο κ. Τσίπρας, χαμογελώντας. "Μεταρρυθμίσεις επίπλων" ανταπάντησε ο πρωθυπουργός.

Αμέσως μετά ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνάντησε την Φώφη Γεννηματά συν στο γραφείο του στη Βουλή.

"Δεν είμαι πολύ καλά, σηκώθηκα μόνο και μόνο για να έρθω εδώ" είπε η κ. Γεννηματά όταν την πλησίασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. "Ούτε κι εγώ" απάντησε ο πρωθυπουργός. Ως ασθενείς, και οι δυο επέλεξαν να πιουν ζεστό πράσινο τσάι...

Δείτε τον διάλογο που είχαν ο πρωθυπουργός και η αρχηγός του ΚΙΝΑΛ.

Γεννηματά: Δεν είμαι και τόσο καλά.

Μητσοτάκης: Το ίδιο είμαι και εγώ.

Γεννηματά: Ωραία δεν κινδυνεύουμε ο ένας από τις ιώσεις του άλλου.

Μητσοτάκης: Θα παραγγείλω ένα ζεστό πράσινο τσάι.

Γεννηματά: Σηκώθηκα μόνο για να έρθω εδώ.

Μητσοτάκης: Το εκτιμώ ιδιαίτερα.

Την ελπίδα πως οι σημερινές συναντήσεις  θα είναι μία άσκηση συναίνεσης και δεν θα μετατραπεί σε επικοινωνιακό παιχνίδι, εξέφρασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.

Συγκεκριμένα, σε δήλωσή του, ο κ. Πέτσας τόνισε: «Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ανέλαβε την πρωτοβουλία να συναντηθεί με τους πολιτικούς αρχηγούς για τη διευκόλυνση των Ελλήνων του εξωτερικού να ψηφίζουν από τον τόπο διαμονής τους. Ελπίζουμε ότι η σημερινή πρωτοβουλία για αυτό το μείζον θέμα, που αφορά εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες, θα είναι μία επιτυχής άσκηση συναίνεσης και δεν θα μετατραπεί σε επικοινωνιακό παιχνίδι».

Θεωρείται δεδομένο πάντως, πως στις επαφές θα τεθούν και ζητήματα της επικαιρότητας όπως το προσφυγικό/μεταναστευτικό, αλλά και η τουρκική προκλητικότητα στο Αιγαίο και την Κύπρο.

Θα ακολουθήσει η συνάντηση με τον πρόεδρο της κοινοβουλευτικής ομάδας του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας, Δημήτρη Κουτσούμπα, στις 16:00, με τον πρόεδρο του κόμματος Ελληνική Λύση, Κυριάκο Βελόπουλο, στις 16:45, και τέλος με τον γραμματέα του κόμματος ΜέΡΑ25, Γιάνη Βαρουφάκη, στις 17:30.