Quantcast

Συνάντηση Βλάση με τον πατριάρχη Αλεξανδρείας Θεόδωρο στο Κάϊρο

Θερμή υποδοχή επεφύλαξε στον υφυπουργό Εξωτερικών, αρμόδιο για τον Απόδημο Ελληνισμό, Κώστα Βλάση, στην Πατριαρχική Επιτροπεία στο Κάιρο, ο πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος.

   «Έχετε κάνει τεράστιο έργο και το ιεραποστολικό σας έργο είναι πολύ σημαντικό για να κρατάτε ψηλά τη σημαία της Ορθοδοξίας, καθώς βρίσκεται πολύ ψηλά στην ιεραρχία των προτεραιοτήτων της κυβέρνησής μας και είναι σημαντικό για όλους εμάς», τόνισε ο κ. Βλάσης, απευθυνόμενος προς τον Αλεξανδρινό προκαθήμενο, μεταφέροντας τους χαιρετισμούς και του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

   «Είστε μία λαμπρή προσωπικότητα και ο τόπος κερδίζει από την παρουσία σας, καθώς τόσο οι ορθόδοξοι όσο και οι μη, σας σέβονται. Γι' αυτό, θα είμαστε κοντά μας και πάντα θα βοηθούμε τον Ελληνισμό της Διασποράς και την Ορθοδοξία, διότι αποτελείτε τον φάρο και την ελπίδα για μία ειρηνική συμβίωση», προσέθεσε ο κ. Βλάσης, τονίζοντας τη σημασία της παρουσίας του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας στη Μέση Ανατολή. 

   Από την πλευρά του, ο προκαθήμενος της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Αφρικής ευχαρίστησε θερμά τον υφυπουργό Εξωτερικών για τη σημασία που απέδωσε στην προσφορά των Πρεσβυγενών Πατριαρχείων, ζητώντας να στηριχτούν και από τον Αμερικανό Υπουργό των Εξωτερικών Μάικ Πομπέο, κατά την πρόσφατη συνάντηση μαζί του.

   Παράλληλα, τον ενημέρωσε για το ιεραποστολικό έργο του ελληνορθόδοξου Πατριαρχείου, του οποίου ένας από τους πυλώνες είναι και η δημιουργία ιατρείων για να βοηθούνται οι κάτοικοι της αφρικανικής ηπείρου.

   Επίσης, με αφορμή την επίσκεψη του κ. Βλάση στο σπίτι όπου έζησε ο Άγιος Νεκτάριος στο Κάιρο, ο Πατριάρχης Θεόδωρος τόνισε προς τον κ. Βλάση ότι το γεγονός ότι συμπληρώνονται εκατό χρόνια από την Κοίμηση του Αγίου, και το ότι θα πραγματοποιηθούν μεγάλες εκδηλώσεις φέτος με αφορμή την επέτειο αυτή.

   Η συνάντηση έγινε παρουσία του πατριαρχικού επιτρόπου Καΐρου μητροπολίτη Μέμφιδος κ. Νικοδήμου, του Έλληνα πρέσβη στην Αίγυπτο Νίκου Γαριλίδη και του γενικού προξένου στο Κάιρο Γιώργου Δασκαλόπουλου.

   Σημειώνεται ότι το πρόγραμμα της επίσκεψης του κ. Βλάση στην Αίγυπτο ξεκίνησε με την επίσκεψή του στην πατριαρχική ιερά μονή του Αγίου Γεωργίου Παλαιού Καΐρου.