Quantcast

Συνάντηση Δένδια με την επικεφαλής σύμβουλο εξωτερικής πολιτικής του Μισέλ - Στο επίκεντρο οι διερευνητικές και η σχέση με την Τουρκία

Με τον Frédéric Bernard, επικεφαλής του γραφείου του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και τη Maryem Van den Heuvel, σύμβουλο εξωτερικής πολιτικής του Προέδρου Μισέλ, συναντήθηκε σήμερα το πρωί ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας.

Σύμφωνα με κοινοτικό αξιωματούχο συζήτησαν την επανάληψη των διερευνητικών συνομιλιών μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, αλλά και τις σχέσεις με την Τουρκία γενικότερα.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι δύο πλευρές συμφώνησαν ότι η βιώσιμη και θετική δυναμική είναι απαραίτητη για να οδηγήσει σε μια διαδικασία που μπορεί να αντιμετωπίσει όλα τα εκκρεμή ζητήματα στην Ανατολική Μεσόγειο.

Τα μέλη του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου θα ασχοληθούν ξανά με τις σχέσεις ΕΕ-Τουρκίας τον Μάρτιο στη Σύνοδο Κορυφής. Από την πλευρά του Συμβουλίου επιβεβαιώθηκε στον Έλληνα υπουργό ότι η θετική ατζέντα με την Τουρκία θα μπορούσε να περιλαμβάνει τα ζητήματα μετανάστευσης, τον εκσυγχρονισμό της τελωνειακής ένωσης και και τομεακούς διαλόγους «υψηλού επιπέδου».

Ο Υπουργός Εξωτερικών συναντήθηκε και με την υπουργό Εξωτερικών του Βελγίου Σοφί Βιλμές (Sophie Wilmès).

   Η υποδοχή του κ. Δένδια πραγματοποιήθηκε σε εγκάρδιο κλίμα και στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκαν οι άριστες σχέσεις Ελλάδας και Βελγίου και η ενίσχυση της συνεργασίας σε διμερές και ευρωπαϊκό επίπεδο, σύμφωνα με σχετική ανάρτηση του υπουργείου Εξωτερικών στο twitter.

   Η συζήτηση επικεντρώθηκε ακόμη σε τρόπους περαιτέρω προώθησης της διμερούς συνεργασίας, αλλά και στις τρέχουσες περιφερειακές εξελίξεις και ζητήματα της ευρωπαϊκής ατζέντας, σύμφωνα με σχετική ανάρτηση.