Quantcast

Συνάντηση Γ. Βαρουφάκη με αντιπροσωπεία της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ

Την αντίθεσή του στην ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ εξέφρασε ο γραμματέας του ΜέΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης, κατά την σημερινή συνάντησή του με τον πρόεδρο και τον γενικό γραμματέα της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ. 

Στη συνάντηση συμμετείχε ο βουλευτής Β' 2 Δυτικού Τομέα Αθηνών, Κρίτων Αρσένης, ο διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, Αλέξης Σμυρλής, ο εκπρόσωπος Τύπου, Μιχάλης Κριθαρίδης και η συντονίστρια του Συνδικαλιστικού Τομέα του κόμματος, Ελένη Βουβουλούδα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΜέΡΑ25, ο κ. Βαρουφάκης, αναφερόμενος στην ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, είπε «πως το μέτωπο του ξεπουλήματος υπερβαίνει το ζήτημα αυτής καθεαυτής της ΔΕΗ, καθώς η αγορά ενέργειας είναι ένα ιδεολόγημα που κρύβει συγκεκριμένα ολιγαρχικά συμφέροντα. «Αρχή του κακού είναι η δημιουργία του Χρηματιστηρίου της Ενέργειας και η κατάργηση του αποτελεί το πρώτο βήμα για την διασφάλιση του δημόσιου χαρακτήρα του αγαθού».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, Γιώργος Αδαμίδης, αναφέρθηκε στην αιφνίδια αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου με την απώλεια του δημοσίου ελέγχου της ΔΕΗ, ενώ εστίασε και στο ζήτημα της παραχώρησης των δικτύων ΔΕΔΔΗΕ-ΑΔΜΗΕ, που θα έπρεπε να παραμείνουν υπό δημόσιο έλεγχο, καθώς αυτό είναι ένα βασικό ζήτημα για την ενέργεια. Είπε χαρακτηριστικά, ότι «μόνο με μια δημόσια επιχείρηση ηλεκτρισμού μπορεί να ασκείται και μια κοινωνική πολιτική, ειδάλλως οι επιπτώσεις για τους καταναλωτές, νοικοκυριά αλλά και μικρομεσαίες επιχειρήσεις, θα είναι τρομαχτικές» δήλωσε ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ και συμπλήρωσε πως «το ρεύμα από κοινωνικό αγαθό, μετατρέπεται σε είδος πολυτελείας».

Ο Γιάνης Βαρουφάκης επισήμανε επίσης, ότι «πρόκειται για ένα προδιαγεγραμμένο σχέδιο που υλοποιείται, ένα σχέδιο των μνημονιακών κυβερνήσεων και όχι μόνο, αλλά και της τρόικας, απέναντι στο οποίο πρέπει να δούμε, στο πλαίσιο και της σημερινής συγκυρίας των ανατιμήσεων, πως μπορεί όχι μόνο να φρενάρει αλλά και να ανατραπεί. «Πρέπει να υπάρξουν δυναμικές κινητοποιήσεις, τόσο από τους εργαζόμενους, όσο και από την κοινωνία ευρύτερα» ανέφερε καταληκτικά ο γραμματέας του ΜέΡΑ25.

Ο κ. Αδαμίδης τόνισε επίσης, ότι ενημέρωσε το ΜέΡΑ25 για την αιφνιδιαστική αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της ΔΕΗ, «που θα σημαίνει την πλήρη καταστροφή για τη δημόσια και κοινωνική επιχείρηση της ενέργειας της χώρας, θα σημαίνει τεράστιες αυξήσεις για τους καταναλωτές, σε αυτή την ξέφρενη κούρσα των αυξήσεων που ήδη υπάρχει» και τόνισε την ανάγκη «να σταματήσει, γιατί είναι καταστροφικό για την κοινωνία και τα συμφέροντα του ελληνικού Δημοσίου.