Quantcast

Συνάντηση Νοτοπούλου με τον δ.σ. της «Κτιριακές Υποδομές», Ι. Χαρωνίτη για τη σχολική στέγη

Το θέμα της σχολικής στέγης στη Θεσσαλονίκη και ευρύτερα στη Μακεδονία και τη Θράκη συζητήθηκε στη συνάντηση εργασίας της υφυπουργού Εσωτερικών (Μακεδονίας - Θράκης) με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Κτιριακές Υποδομές ΑΕ, Ιωάννη Χαρωνίτη.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου, έχει εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση, μέσω ΕΣΠΑ, για δύο σχολικά κτήρια στη Θεσσαλονίκη. Πρόκειται για το 24ο Δημοτικό Σχολείο Ευόσμου, ενώ το 25ο Δημοτικό εντάχθηκε στο ΠΔΕ. Επιπλέον, είναι σε εξέλιξη η διαδικασία διερεύνησης υλοποίησης της βέλτιστης λύσης για τη στέγαση του Καλλιτεχνικού  Σχολείου Θεσσαλονίκης. 

Επίσης, οι εργασίες για την ολοκλήρωση των νέων χειρουργείων στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ προχωρούν ταχύτατα και ολοκληρώνονται σύντομα προκειμένου να παραδοθούν προς χρήση, επισημαίνεται στην ανακοίνωση. Παράλληλα, τα έργα επέκτασης στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας βρίσκονται σε τελικό στάδιο.

Τέλος, αναφορικά με το Γενικό Κατάστημα Κράτησης Δράμας, έχει προκηρυχθεί ο διαγωνισμός για τον εξοπλισμό του και αναμένεται προς δημοπράτηση το έργο της ολοκλήρωσης του Ειδικού Κτιρίου Επιμόρφωσης και Επαγγελματικής Αποκατάστασης.