Quantcast

Συνελήφθη 17χρονος για την επίθεση στον Βαρουφάκη

H ΕΛ.ΑΣ. προχώρησε στην πρώτη σύλληψη για την επίθεση σε βάρος του Γραμματέα του ΜέΡΑ25, Γιάνη Βαρουφάκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, για την υπόθεση  έχουν ταυτοποιηθεί τρεις νεαροί που έχουν απασχολήσει τις Αρχές με προσαγωγές σε επεισόδια στο παρελθόν και είναι γνωστά άτομα στην πλατεία Εξαρχείων.

Ο ένας εξ αυτών, συνελήφθη. Είναι 17 ετών, κάτοικος Αμαρουσίου και βάσει κάποιων αναφορών, φέρεται να ανήκει στον αντιεξουσιαστικό χώρο. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι βιντεοσκοπούσε τον ξυλοδαρμό.

Οι αστυνομικές αρχές αξιοποίησαν οπτικό υλικό από κάμερες ασφαλείας, ενώ δεν αποκλείεται τις επόμενες ώρες να υπάρξουν και άλλες συλλήψεις.

Σε ανακοίνωσή της η ΕΛ.ΑΣ τονίζει πως οι «έρευνες βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη», με τη δικογραφία που σχηματίζεται να αφορά «στα αδικήματα της βίας κατά πολιτικού σώματος και συγκεκριμένα κατά Αρχηγού πολιτικού κόμματος καθώς και της επικίνδυνης και της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης».

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

«Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών της επίθεσης σε βάρος του Προέδρου της Κ.Ο. και Γραμματέα του ΜέΡΑ25 που έλαβε χώρα βραδινές ώρες χθες στα Εξάρχεια.

Η δικογραφία που σχηματίζεται αφορά στα αδικήματα της βίας κατά πολιτικού σώματος και συγκεκριμένα κατά Αρχηγού πολιτικού κόμματος καθώς και της επικίνδυνης και της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης.

Η αυτεπάγγελτη προανάκριση συνεχίζεται από την Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, προκειμένου να ταυτοποιηθούν και συλληφθούν οι δράστες, ενώ για οποιαδήποτε εξέλιξη θα ακολουθήσει νεότερη ενημέρωση».

Θεοδωρικάκος: Ομάδα αναρχικών οι δράστες της επίθεσης στον Γιάνη Βαρουφάκη

Ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter έκανε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, αναφερόμενος στους δράστες της χθεσινής (10/3) επίθεσης εναντίον του επικεφαλής του ΜΕΡΑ25 Γιάνη Βαρουφάκη στα Εξάρχεια.

Ο κ. Θεοδωρικάκος σημειώνει ότι οι δράστες που ταυτοποιήθηκαν για την επίθεση στον κ. Βαρουφάκη είναι μέλη αναρχικής ομάδας:

«Ομάδα αναρχικών που ταυτοποιήθηκε από την ΕΛΑΣ οι δράστες της επίθεσης στον Πρόεδρο του ΜΕΡΑ25 Γιάννη Βαρουφάκη. Αυτή είναι η αλήθεια όσο κι αν δεν βολεύει κάποιους…» έγραψε ο κ. Θεοδωρικάκος.

Δείτε την ανάρτησή του:

Γ. Βαρουφάκης: «Η κυβέρνηση να πάψει την αποπροσανατολιστική σπέκουλα - Τώρα θρηνούμε τους 57 των Τεμπών»

«Τώρα θρηνούμε τους 57 νεκρούς των Τεμπών. Η νεολαία είναι στους δρόμους για να φέρει ένα καλύτερο αύριο στη χώρα. Αντίθετα με τους 57, αναρρώνω. Ο τραυματισμός μου να εξιχνιαστεί από την Δικαιοσύνη. Έως τότε, η κυβέρνηση να πάψει την αποπροσανατολιστική σπέκουλα» ανέφερε σε ανάρτησή του ο Γιάνης Βαρουφάκης μετά και την σύλληψη ενός ατόμου και την ταυτοποίηση ακόμα δύο δραστών για την εις βάρος του επίθεση στα Εξάρχεια.

Γ. Βαρουφάκης: «Δεν ήταν αναρχικοί, μπράβοι της νύχτας ήταν»

Νωρίτερα, ο επικεφαλής του Μέρα25, με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ευχαρίστησε το προσωπικό του «Ευαγγελισμού» όπου διεκομίσθη μετά το περιστατικό.

«Μπράβοι της Νύχτας ήταν (και φαινόντουσαν) οι οποίοι επικαλέστηκαν άτσαλα το ψέμα ότι ψήφισα Μνημόνιο. Δεν θα αφήσουμε το παρακράτος και τον υπόκοσμο να μας διχάσει», σχολίασε μεταξύ άλλων ο Γ. Βαρουφάκης.

Αναλυτικά οι αναρτήσεις του:

«Ευχαριστώ το συγκινητικό προσωπικό του Ευαγγελισμού. Ευχαριστώ & για τις ευχές (σχεδόν) όλων σας. Τώρα προέχει να μην αποπροσανατολιστεί κανείς: Θρηνούμε τους 57 των Τεμπών. Προστατεύουμε το αυθόρμητο κίνημα των νέων, την ελπίδα ότι η Ελλάδα θα αλλάξει. Ραντεβού στους δρόμους» έγραψε ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25.

«Παρεμπιπτόντως: Δεν ήταν αναρχικοί, αριστεριστές, κομμουνιστές ή νέοι μέλη κανενός κινήματος. Μπράβοι της Νύχτας ήταν (και φαινόντουσαν) οι οποίοι επικαλέστηκαν άτσαλα το ψέμα ότι ψήφισα Μνημόνιο. Δεν θα αφήσουμε το παρακράτος και τον υπόκοσμο να μας διχάσει. Συνεχίζουμε!».

«Επαγγελματίες τραμπούκοι, 8 άτομα με full face φώναζαν συνθήματα»

O Ερικ Μιλτιάδης Έντμαν, εκπρόσωπος Tύπου του ΜέΡΑ 25 μίλησε για τον ξυλοδαρμό του Γιάνη Βαρουφάκη, χαρακτηρίζοντας «τραμπούκους» αυτούς που χτύπησαν τον γραμματέα του κόμματος, προσθέτοντας ότι «πήγαν για να τον χτυπήσουν, καθώς αυτά που του καταλόγιζαν, ότι ψήφισε τα μνημόνια ήταν... εκτός τόπου και χρόνου μιας και ο Βαρουφάκης είναι αυτός που διαχρονικά συμβολίζει τη μάχη κατά των μνημονίων στη χώρα».

Μιλώντας στο Open, ο κ. Εντμαν είπε για το συμβάν: «Αυτό που συνέβη είναι το εξής... Βρισκόταν σε εστιατόριο που συχνάζει μαζί με την επιτροπή του Diem25.  Εμφανίστηκαν 7-8 με full face και φώναζαν συνθήματα κατά του Βαρουφάκη, ότι ψήφισε μνημόνια και τέτοια. Εκείνος βγήκε από μόνος του να τους ηρεμήσει. Αυτοί τραβούσαν βίντεο από την πρώτη στιγμή και τελικά τον χτύπησαν».

«Ηταν οργανωμένοι σαν επαγγελματίες, ήταν τραμπούκοι. Οταν χτύπησαν τον γραμματέα έφυγαν. Τώρα ο Γιάνης βρίσκεται σπίτι του» πρόσθεσε, ενώ για το γεγονός ότι δεν είχε αστυνομική προστασία ο εκπρόσωπος του ΜέΡΑ 25 είπε: «Είναι κάτι που συνηθίζει ο γραμματέας - δεν χρησιμοποιεί ασφάλεια, θεωρεί ότι δεν το έχει ανάγκη».

Όσο για τα αίτια της επίθεσης, ο Εντμαν είπε πως «τώρα τελευταία το ΜέΡΑ25 έχει ενοχλήσει κάποια συμφέρονται και πειράζει αυτό... Θα πρέπει να μη χαθεί το θέμα των Τεμπών, αλλά συγχρόνως να είμαστε ξεκάθαροι ότι τέτοιες επιθέσεις είναι πληγή για τη χώρα μας».

Για το γεγονός ότι ο κ. Βαρουφάκης δέχθηκε επίθεση για δεύτερη φορά είπε: «Ηταν τελείως διαφορετικές οι συνθήκες. Το 2015 είχε προπηλακιστεί από ομάδα ατόμων, είχε μιλήσει μαζί τους και είχε λήξει θετικά το θέμα. Χθες, ο στόχος τους ήταν η επίθεση. Η επίθεση ήταν ιδιαίτερα σκληρή. Μπορεί να μην ήταν καν πρόφαση ότι τον χτύπησαν βρίζοντάς τον για τα μνημόνια».

Το χρονικό της επίθεσης στα Εξάρχεια 

Ομάδα αγνώστων περικύκλωσε το βράδυ της Παρασκευής τον επικεφαλής του ΜέΡΑ25, Γιάνη Βαρουφάκη, έξω από γνωστό εστιατόριο των Εξαρχείων, του επιτέθηκαν και σύμφωνα με πληροφορίες του real.gr τον χτύπησαν στο πρόσωπο, τραυματίζοντάς τον στη μύτη. 

Ο κύριος Βαρουφάκης δεν συνοδευόταν από αστυνομικούς, γεγονός που εκμεταλλεύθηκαν οι νεαροί οι οποίοι, όπως αναφέρουν αυτόπτες μάρτυρες, πρώτα τον προπυλάκισαν και στη συνέχεια του επιτέθηκαν και τον τραυμάτισαν. Το περιστατικό σημειώθηκε στην οδό Βαλτετσίου.

Στη συνέχεια, ο Γιάνης Βαρουφάκης μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες. Κατόπιν αποχώρησε από το νοσοκομείο, ενώ του προτάθηκε να μείνει προληπτικά αλλά δεν ήθελε και έφυγε, αναφέρουν πληροφορίες. Υπενθυμίζεται ότι ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 διαγνώστηκε με κάταγμα ρινικής χώρας και του τοποθετήθηκε νάρθηκας.

Σημειώνεται ότι στον «Ευαγγελισμό» έσπευσαν βουλευτές του κόμματος, μεταξύ των οποίων και ο Κλέων Γρηγοριάδης. Μάλιστα, εξερχόμενος του νοσοκομείου ο κ. Γρηγοριάδης δήλωσε στους δημοσιογράφους: «Είναι καλά ο κύριος Βαρουφάκης. Είναι σιδεροκέφαλος. Έχει ήδη φύγει από το νοσοκομείο, θα τα πούμε το πρωί».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Γιάνης Βαρουφάκης ενώ συνήθως συνοδεύεται από πέντε αστυνομικούς πήγε μόνος του στο εστιατόριο όπου στο παρελθόν του είχαν επιτεθεί ξανά. 

Η πρώτη φωτογραφία μετά την επίθεση που δέχθηκε

Τη φωτογραφία δημοσιεύει η ιστοσελίδα newsbreak. Είναι λίγα λεπτά μετά την επίθεση που δέχθηκε ο κύριος Βαρουφάκης, όπου ο ίδιος κρατά με ένα χαρτομάντηλο τη μύτη του.

«Φασιστική Τραμπούκικη επίθεση κατά του Γραμματέα του ΜέΡΑ25»

Με ανακοίνωσή του το ΜεΡΑ25 χαρακτήρισε φασιστική και τραμπούκικη την επίθεση στον Γιάνη Βαρουφάκη.

«Πριν από λίγο ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης έγινε θύμα θρασύδειλης φασιστικής επίθεσης από προβοκάτορες τραμπούκους.

Ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 συνέτρωγε στο εστιατόριο Γιάντες, (ένα μέρος που επισκέπτεται συχνά) με συνοδοιπόρους του Diem25 από όλη την Ευρώπη, όταν ολιγομελής ομάδα τραμπούκων μπήκε στο εστιατόριο με βίαιες διαθέσεις, φωνάζοντας «έλα έξω κάθαρμα που υπέγραψες Μνημόνια».

Ο Γιάνης Βαρουφάκης σηκώθηκε για να τους μιλήσει. Οι τραμπούκοι απάντησαν αμέσως με βία, ξυλοκοπώντας άγρια το Γραμματέα του ΜέΡΑ25.

Ας προβληματιστούν από το σημερινό επεισόδιο αυτοί που διακινούν επί σκοπώ το ψευδές και συκοφαντικό αφήγημα που χρησιμοποίησαν οι σημερινοί τραμπούκοι.

Εμείς δεν φοβόμαστε, δεν πτοούμαστε, δεν υποχωρούμε.

Στο σκοτάδι, απαντάμε με μία λέξη: ΜέΡΑ.».

Κυρ. Μητσοτάκης: Απολύτως καταδικαστέα η επίθεση στον Γ. Βαρουφάκη. Δεν μπορεί να γίνει ανεκτή από τη Δημοκρατία μας

Απολύτως καταδικαστέα η επίθεση στον Γ.Βαρουφάκη και δεν μπορεί να γίνει ανεκτή από τη Δημοκρατία μας, ανέφερε με ανάρτησή του twitter ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Η επίθεση στον κ. Βαρουφάκη είναι απολύτως καταδικαστέα και δεν μπορεί να γίνει ανεκτή από τη Δημοκρατία μας. Του εύχομαι ταχεία ανάρρωση και είμαι βέβαιος ότι η Ελληνική Αστυνομία θα καταβάλει κάθε προσπάθεια, ώστε οι δράστες να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη» αναφέρει ο πρωθυπουργός στην ανάρτησή του.

K. Σακελλαροπούλου: «Η βία δεν έχει θέση στη δημοκρατία μας»

«Η βία δεν έχει θέση στη δημοκρατία μας», ανέφερε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας για την επίθεση στον Γραμματέα του ΜέΡΑ25.

«Η βία δεν έχει θέση στη δημοκρατία μας. Προσβάλλει τους θεσμούς και τις αξίες μας, υπονομεύει τη συνύπαρξή μας. Είναι απόλυτη και καθολική η καταδίκη της επίθεσης στον Γιάνη Βαρουφάκη, στον οποίον εύχομαι ταχεία ανάρρωση. Ευθύνη όλων η περιφρούρηση του πολιτικού μας πολιτισμού», ανέφερε μέσω ανάρτησής της στο Twitter. 

Οικονόμου: «Καταδικάζουμε απερίφραστα την επίθεση στον Γιάνη Βαρουφάκη»

Σε δήλωσή του που ανέβασε στο twitter, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου ανέφερε ότι «στη δημοκρατία μας δεν χωρούν τραμπουκισμοί και δεν είναι ανεκτή οποιαδήποτε μορφή βίας».

«Καταδικάζουμε απερίφραστα και κατηγορηματικά την επίθεση στον Γραμματέα του ΜΕΡΑ 25 κ. Γ. Βαρουφάκη. Στην δημοκρατία μας δεν χωρούν τραμπουκισμοί και δεν είναι ανεκτή οποιαδήποτε μορφή βίας. Η ελληνική αστυνομία θα κάνει ότι απαιτείται προκειμένου οι δράστες να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τ. Θεοδωρικάκος:  Η ΕΛ.ΑΣ. θα προβεί άμεσα σε όλες τις ενέργειες για τη σύλληψη των δραστών

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε άμεσα με τον Γιάνη Βαρουφάκη, μετά την επίθεση που δέχθηκε ο γραμματέας του ΜέΡΑ25, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί, του ευχήθηκε ταχεία ανάρρωση και διαβεβαίωσε ότι η Ελληνική Αστυνομία θα προβεί άμεσα σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Παράλληλα, το αρχηγείο της ΕΛΑΣ διευκρίνισε με ανακοίνωσή του ότι «το επίμαχο χρονικό διάστημα ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 με δική του πρωτοβουλία δεν συνοδευόταν από την προσωπική του αστυνομική φρουρά. Από την πρώτη στιγμή που ενημερώθηκε η Ελληνική Αστυνομία, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας μετέβησαν άμεσα στο νοσοκομείο, όπου είχε μεταβεί ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 για την παροχή πρώτων βοηθειών».

Το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. επισήμανε ακόμα ότι «η έρευνα για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών βρίσκεται σε εξέλιξη, ενώ το προανακριτικό έργο διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής».

Ν. Δένδιας: «Η επίθεση στον Γ. Βαρουφάκη προκαλεί τον αποτροπιασμό όλων μας»   

«Η επίθεση στον επικεφαλής του ΜέΡΑ25 Γιάνη Βαρουφάκη προκαλεί τον αποτροπιασμό όλων μας», ανέφερε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας σε ανάρτησή του στο twitter.

«Η καταδίκη της είναι αυτονόητη, όπως και η ευχή για ταχεία ανάρρωση. Οι δράστες πρέπει να εντοπισθούν και να λογοδοτήσουν στη Δικαιοσύνη», πρόσθεσε. 

Θ. Πλεύρης: «Καταδικάζουμε απερίφραστα και κατηγορηματικά την επίθεση στον Γ. Βαρουφάκη»

«Καταδικάζουμε απερίφραστα και κατηγορηματικά την επίθεση στον κ. Γ. Βαρουφάκη. Στη Δημοκρατία δεν έχουν θέση οι τραμπούκοι», ανέφερε με ανάρτησή του στο twitter ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης.

ΣΥΡΙΖΑ:  «Αυτού του είδους οι πρακτικές στρέφονται κατά κάθε είδους Δημοκρατίας»

Με ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, τοποθετήθηκε για την επίθεση στον κ. Βαρουφάκη, λέγοντας:

«Καταδικάζουμε απερίφραστα την τραμπούκικη επίθεση που δέχτηκε απόψε ο γραμματέας του ΜέΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης. Αυτού του είδους οι πρακτικές στρέφονται κατά κάθε είδους Δημοκρατίας.

Κανένας δεν έχει το δικαίωμα να ορίζει με τον νόμο της βίας πού θα κυκλοφορεί οποιοσδήποτε πολίτης.

Θεωρούμε αυτονόητο ότι οι αρχές θα ερευνήσουν και θα εξιχνιάσουν άμεσα αυτή την άθλια ενέργεια.

Ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση στον Γιάννη Βαρουφάκη».

ΠΑΣΟΚ - Δ.Μάντζος: «Ο εκφασισμός της πολιτικής ζωής δεν θα περάσει»

Ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Δημήτρης Μάντζος σε ανάρτησή του, με αφορμή τον ξυλοδαρμό του Γιάνη Βαρουφάκη, τόνισε πως ο εκφασισμός της πολιτικής ζωής δεν θα περάσει.

«Καταδικάζουμε απερίφραστα και κατηγορηματικά την επίθεση εναντίον του @yanisvaroufakis. Η βία -ιδίως εκείνη που υποκρίνεται ότι έχει «πολιτικό» περιεχόμενο- προσβάλλει τον πυρήνα της δημοκρατίας μας. Ο εκφασισμός της δημόσιας ζωής -από όπου κι αν προέρχεται- δεν θα περάσει», έγραψε χαρακτηριστικά.

Τ. Γαϊτάνης: Απαράδεκτη και καταδικαστέα η επίθεση στον Γιάνη Βαρουφάκη

Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Τάσος Γαϊτάνης καταδίκασε με ανάρτησή του στο Twitter την επίθεση στον Γιάνη Βαρουφάκη. Ανέφερε συγκεκριμένα: «Η επίθεση στο Γραμματέα του ΜΕΡΑ 25 κ. Γ. Βαρουφάκη είναι απαράδεκτη και απολύτως καταδικαστέα. Στην δημοκρατία μας δεν έχουν θέση τέτοιες βίαιες συμπεριφορές».

ΚΚΕ: Το ΚΚΕ καταδικάζει απερίφραστα την επίθεση στον Γ. Βαρουφάκη

Την επίθεση στον Γραμματέα του ΜέΡΑ25 Γ.Βαρουφάκη καταδίκασε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος. Το ΚΚΕ καταδικάζει απερίφραστα την επίθεση στον Γ. Βαρουφάκη, ανέφερε στην ΕΡΤ, κάνοντας λόγο για προβοκατόρικη ενέργεια.

Ελληνική Λύση: «Απόλυτα καταδικαστέα η επίθεση στον Γιάνη Βαρουφάκη»

«Η απόλυτα καταδικαστέα, παρακρατική επίθεση στον Γιάνη Βαρουφάκη επιβεβαιώνει δυστυχώς τις πρόσφατες καταγγελίες του προέδρου της Ελληνικής Λύσης Κυριάκου Βελόπουλου για τις ‘’κουκούλες που κουκουλώνουν τη δημοκρατία’’» αναφέρεται σε ανακοίνωση της Ελληνικής Λύσης

«Η ΝΔ υποσχέθηκε νόμο και τάξη αλλά έφερε ανασφάλεια και ασυδοσία, για να συνεχίσει την «άνομη» διακυβέρνησή της», αναφέρει η Ελληνική Λύση .

Κ. Τασούλας: Απόλυτη καταδίκη και αποδοκιμασία για την «άνανδρη επίθεση» εναντίον του Γ. Βαρουφάκη

«Μόνο την απερίφραστη και απόλυτη καταδίκη και αποδοκιμασία μας μπορεί να προκαλέσει η άνανδρη επίθεση εγκληματικών στοιχείων εναντίον του κυρίου Βαρουφάκη», δήλωσε ο πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, Κωνσταντίνος Τασούλας, πληροφορούμενος την εγκληματική βιαιοπραγία κατά του Γραμματέα του ΜέΡΑ25. Η Ελληνική Αστυνομία, πρόσθεσε, «έχει τώρα το λόγο, για να οδηγήσει αυτούς τους εγκληματίες ενώπιον της Δικαιοσύνης».

Ο κ. Τασούλας επικοινώνησε μόλις πληροφορήθηκε το συμβάν με τον κ. Βαρουφάκη, στον οποίο εξέφρασε τις ευχές του για ταχεία ανάρρωση.

Στο μεταξύ, ομάδα με την ονομασία «Κοινή Λογική» ανέβασε στο twitter ανάρτηση γράφοντας: «Ο Βαρουφάκης έσπρωξε & τραμπούκισε μαζί με οπαδούς του Ρώσο αντικυβερνητικό διότι με ελάχιστα λόγια διέλυσε το πουτινικό του αφήγημα για την Ουκρανία. Φοβεροί δημοκράτες». 

Oι Αρχές εξετάζουν εάν το συγκεκριμένο περιστατικό, απόσπασμα του οποίου καταγράφεται στο βίντεο, σχετίζεται με την επίθεση που δέχτηκε στη συνέχεια ο Γ. Βαρουφάκης.