Quantcast

ΣΥΡΙΖΑ: Αντιπερισπασμός η εισβολή των ΜΑΤ στην ΑΣΟΕΕ - Μαξίμου: Επέστρεψε ο Τσίπρας του 3%

«Πόλεμος» ανακοινώσεων και δηλώσεων ξέσπασε μεταξύ κυβέρνησης και ΣΥΡΙΖΑ  μετά την εισβολή των ΜΑΤ στην ΑΣΟΕΕ.

Η κυβέρνηση κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Τσίπρα για αφωνία. Ακολούθησε ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ που «χρεώνει» στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη την επιχείρηση -σε συνεργασία με τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη- με στόχο «να συγκρατήσουν το ακροδεξιό ακροατήριό τους».

Το Μαξίμου επανήλθε με νέα ανακοίνωση στην οποία μιλά για επιστροφή του ΣΥΡΙΖΑ του 3%.

Η απάντηση κυβερνητικών κύκλων στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ

«Ο ΣΥΡΙΖΑ του 3% επέστρεψε δυναμικά αφήνοντας τα σοσιαλδημοκρατικά κοστούμια στα αζήτητα», αναφέρουν κυβερνητικοί κύκλοι σχολιάζοντας ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

Και προσθέτουν: «Αναμένουμε ανάρτηση στο Facebook από τον κ. Τσίπρα, με την οποία θα μας εξηγεί γιατί η γιάφκα, τα ρόπαλα και τα κράνη, προάγουν την ελεύθερη διακίνηση των ιδεών. Προς το παρόν πάντως προτιμά τη σιωπή. Ίσως καλύπτεται από το παραλήρημα του κ. Ραγκούση».

ΣΥΡΙΖΑ: Αντιπερισπασμός από το προσφυγικό η εισβολή των ΜΑΤ στην ΑΣΟΕΕ

Αντιπερισπασμό από το «φιάσκο στη διαχείριση του προσφυγικού» χαρακτηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ τα επεισόδια στην ΑΣΟΕΕ.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης «χρεώνει» στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη την επιχείρηση -σε συνεργασία με τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη- με στόχο «να συγκρατήσουν το ακροδεξιό ακροατήριό τους».

Επιπλέον ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο για «κατασυκοφάντηση του φοιτητικού κινήματος και του ασύλου» που «παραπέμπουν σε «σκοτεινές εποχές».

Ολόκληρη η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ:

«Ο κ. Μητσοτάκης, αφού δεν καταφέρνει να μαζέψει ούτε τους βουλευτές του για το μπάχαλο που έχει δημιουργήσει στο προσφυγικό, βάζει μπροστά μαζί με τον κ. Χρυσοχοΐδη το δόγμα «νόμος και τάξη» για να συγκρατήσουν το ακροδεξιό ακροατήριό τους.

Η εισβολή των ΜΑΤ στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο και οι απρόκλητες επιθέσεις με ξύλο και χημικά σε φοιτήτριες, φοιτητές και δημοσιογράφους αποτελούν επικοινωνιακό αντιπερισπασμό της κυβέρνησης, μήπως και ξεχαστεί το φιάσκο στη διαχείριση του προσφυγικού.

Οι εικόνες ντροπής στην ΑΣΟΕΕ, η κατασυκοφάντηση του φοιτητικού κινήματος και του ασύλου παραπέμπουν σε σκοτεινές εποχές, που η νεολαία ήταν ο εσωτερικός εχθρός και νόμος ήταν το δίκαιο του χωροφύλακα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ καταδικάζει τον αυταρχικό κατήφορο της κυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη, που το μόνο που πετυχαίνει με την ανευθυνότητά της είναι να πυροδοτεί επικίνδυνες καταστάσεις».

Κόντρα κυβέρνησης – ΣΥΡΙΖΑ

Νωρίτερα η ΝΔ κατηγορούσε τον ΣΥΡΙΖΑ για «αφωνία». Σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας επισημαίνει πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει τοποθετηθεί ούτε για την επίθεση στο πολιτικό γραφείο της υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως, ούτε για την εξάρθρωση της τρομοκρατικής οργάνωσης «Επαναστατική Αυτοάμυνα», αλλά ούτε και για τον εντοπισμό γιάφκας εντός του πανεπιστημιακού χώρου της ΑΣΟΕΕ.

«Γιατί άραγε τόση αφωνία; Ο καθένας βγάζει τα συμπεράσματά του», καταλήγει η ανακοίνωση της ΝΔ.

Ακολούθησε ανακοίνωση του τομεάρχη Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Ραγκούση, που μεταξύ άλλων ανέφερε: «Για μια ακόμη φορά αξίζουν συγχαρητήρια στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία για τη νέα εξάρθρωση τρομοκρατικής οργάνωσης, αυτή τη φορά, της «Οργάνωσης Επαναστατικής Αυτοάμυνας». Η νέα αυτή επιτυχία της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας έρχεται, μεταξύ άλλων, σε συνέχεια της σύλληψης τον Ιούνιο του 2019 στελεχών της τρομοκρατικής οργάνωσης Πυρήνων της Φωτιάς Δημητράκη-Σακκά όπως και της εξάρθρωσης της ακροδεξιάς τρομοκρατικής οργάνωσης Compat 18, το 2018. Η αντιτρομοκρατική Υπηρεσία συνεχίζει να κάνει μια δουλειά βάθους και εκτός δημοσιότητας με σημαντικά αποτελέσματα»