Quantcast

ΣΥΡΙΖΑ: Γενικευμένο αίσθημα ανασφάλειας από την κυβέρνηση Μητσοτάκη

Σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση για τα ζητήματα ασφάλειας με αφορμή το τραγικό περιστατικό στα Γλυκά Νερά εξαπολύει η Κουμουνδούρου, υποστηρίζοντας ότι γίνεται πλέον σαφές σε καθημερινή βάση πως η κυβέρνηση αποτυγχάνει και σε αυτό το πεδίο, παρά το γεγονός ότι το είχε κάνει προεκλογική σημαία.

Σύμφωνα με τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, όσα συμβαίνουν τις τελευταίες βδομάδες δεν είναι τυχαία περιστατικά, αλλά το αποτέλεσμα της κυβερνητικής επιλογής να προσανατολίσει την ΕΛ.ΑΣ. στην καταστολή ενός κατασκευασμένου «εσωτερικού εχθρού», που τα δύο τελευταία χρόνια δεν είναι άλλος από τη νεολαία. Προς επίρρωση αυτού του επιχειρήματος, από την αξιωματική αντιπολίτευση επισημαίνουν ως χαρακτηριστικά το παράδειγμα της σύστασης της ομάδας Δράση με ειδικούς φρουρούς οι οποίοι είχαν μόλις ένα μήνα εκπαίδευση, με τα γνωστά αποτελέσματα κρουσμάτων αστυνομικής αυθαιρεσίας, αλλά και λαθών που θέτουν σε κίνδυνο όχι μόνο πολίτες, αλλά και τους ίδιους τους αστυνομικούς. 

Από τον ΣΥΡΙΖΑ εκτιμούν ότι, την ίδια ώρα, υπάρχει σαφής ποιοτική αναβάθμιση και ανεξέλεγκτη πορεία του οργανωμένου εγκλήματος και της βαριάς εγκληματικότητας. Μόνο τον τελευταίο μήνα έλαβαν χώρα η μαφιόζικη εκτέλεση του δημοσιογράφου Γ. Καραιβάζ, οι καταγγελίες για συμβόλαιο κατά του δημοσιογράφου Κ. Βαξεβάνη, που επιβεβαίωσαν τελικά οι ίδιες οι πηγές της ΕΛ.ΑΣ., η σκοτεινή υπόθεση Φουρθιώτη, με τις αποκαλύψεις διασυνδέσεων του με την κυβέρνηση, η μαφιόζικη εκτέλεση στη Ζάκυνθο και χθες η φρικιαστική δολοφονία της νεαρής μητέρας μέσα στο σπίτι της στα Γλυκά Νερά. Παράλληλα, τα στελέχη της Κουμουνδούρου σημειώνουν ότι είναι πλέον καθημερινό φαινόμενο οι ένοπλες ληστείες σε σπίτια και καταστήματα. 

Από την αξιωματική αντιπολίτευση, επίσης, επικρίνουν την προσπάθεια της κυβέρνησης να διασκεδάσει επικοινωνιακά τις εντυπώσεις με τις επικηρύξεις δραστών, οι οποίες όμως αποτυγχάνει εν τέλει να τους φέρουν ενώπιον της δικαιοσύνης, με αποτέλεσμα να μην έχει γίνει ούτε μια σύλληψη για τις μαφιόζικες επιθέσεις που συνέβησαν ακόμη και μέρα μεσημέρι. Τέλος, από τον ΣΥΡΙΖΑ στρέφουν τα βέλη τους και προς ορισμένα ΜΜΕ, τα οποία κατηγορούν ότι προεκλογικά έβλεπαν έκρηξη της εγκληματικότητας από μια κλοπή και τώρα που τα καλάσνικοφ σφυρίζουν και πολίτες δολοφονούνται μέσα στα σπίτια τους, απλά το προσπερνούν, λες και τώρα δεν υπάρχουν πολιτικές ευθύνες για το γενικευμένο αίσθημα ανασφάλειας.