Quantcast

ΣΥΡΙΖΑ: Υπάρχει έγγραφο για μίζες σε Παπασταύρου, Σαμαρά - Παπαγγελόπουλος: Αυτό είναι το πραγματικό κύκλωμα

Επείγον ερώτημα στην εισαγγελία κατά της Διαφθοράς ζήτησε η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ στην προανακριτική  προκειμένου η εισαγγελία να απαντήσει αν ισχύουν καταγγελίες όπως αναφέρονται σε έγγραφο το οποίο διαβιβάστηκε στη Βουλή για μίζα στον συνεργάτη του πρώην Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά ,Σταύρο Παπασταύρου και ποσό ύψους 2,6 εκατομμυρίων ευρώ το οποίο χρησιμοποιήθηκε στην προεκλογική εκστρατεία του Ιανουαρίου του 2015. "Το έγγραφο αναφέρεται και στο όνομα Σαμαρά. 

Προτείνουμε να σταλεί επείγον  έγγραφο στην Εισαγγελία Διαφθοράς  και να ρωτηθεί: Ποια υπόθεση ερευνά και ελέγχεται από την Εισαγγελία  Διαφθοράς, σε ποιο δικονομικό στάδιο βρίσκεται, ποιοι είναι οι ευνοημένοι. Με λίγα λόγια : ποιοι τα πήραν;" τόνισε ο κ. Λάππας. 

Τα έγγραφα διαβιβάστηκε σήμερα στη Βουλή από την εισαγγελία Διαφθοράς και σύμφωνα με αυτά με βάση κατάθεση της ελληνικής καταγωγής Αρτεμις Νιάρου, εργαζομένης στην στην ελβετική εταιρία Diligence, που έχει ως αντικείμενο τη συλλογή στοιχείων για οικονομικά εγκλήματα, υποστηρίζει πως έχει στα χέρια της πληροφορίες για τον Σταύρο Παπασταύρου, τον Γιάννη Προκόπη και τον Μάρκο Καμχή, «ιδιώτες που φέρουν το όνομά τους στα κατάλογο Lagarde».

Μέσα από το σχεδιάγραμμα η κυρία Νιάρου υποστηρίζει, πως τα 2.600.000 ευρώ, τα οποία είχαν σταλεί από την εταιρία Fairwinds assets, με έδρα τον Παναμά, στον Σταύρου Παπασταύρου όσο ήταν σύμβουλος του κ. Σαμαρά  είχαν χρησιμοποιηθεί στην πραγματικότητα για την προεκλογική καμπάνια του πρώην πρωθυπουργού τον Ιανουάριο του 2015.

"Την ώρα που ακούμε για μίζα 2,6 εκατ σε πρώην πρωθυπουργό της ΝΔ μέσω στενού του συνεργάτη ο οποίος είναι και στενός συνεργάτης του Μιωνη,    η ΝΔ επιχειρεί φθηνό αντιπερισπασμό με παράνομα κατατεθείσα ηχογραφημένη συνομιλία. Η γνησιότητα της οποίας δεν ελέγχθηκε καν από καμία δημόσια Αρχή. Όσοι αντιπερισπασμοί και αν επιχειρηθούν παραμένει επίμονο το ερώτημα στο οποίο καλείται να δώσει απαντήσεις η ΝΔ . Για ποιο λόγο  αναμειγνύεται το όνομα Σαμαρα σε έγγραφο της δικογραφίας" ανέφεραν πηγές του ΣΥΡΙΖΑ.

"Αυτό είναι το πραγματικό κύκλωμα" σχολίασε και ο κ. Παπαγγελόπουλος.