Τα SMS που αντήλλαξαν με Παππά διάβασε ο Καλογρίτσας - «Ημουν δίπλα τους... ξεκινήσαμε το κανάλι, ετοιμάζαμε εφημερίδα»

Μηνύματα τα οποία αντήλλαξε με τον τότε Υπουργό Νίκο Παππά πριν από τη συνάντησή του με μέλη της οικογένειας Χούρι στο Πόρτο Χέλι προκειμένου να οριστικοποιηθεί η συμφωνία για τη συμμετοχή στον διαγωνισμό τηλεοπτικών αδειών διάβασε κατά τη συνεδρίαση της επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης της Βουλής ο επιχειρηματίας Χρήστος Καλογρίτσας.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες ο κ. Καλογρίτσας διάβασε μήνυμα που είχε στείλει στον κ. Παππά λέγοντάς του ότι στις 19 φεύγει για Πόρτο Χέλι και πρέπει να ξέρει κάποια πράγματα.

Οι ίδιες πηγές υποστηρίζουν ότι ο κ. Καλογρίτσας συνέχισε εκφράζοντας στον κ. Παππά την ανησυχία ότι οι ημέρες είχαν περάσει και ότι εγγυητική δεν είχε υπάρξει.

«Αν δεν μιλήσουμε το Πόρτο Χέλι θα είναι τζίφος» φέρεται να έχει γράψει ο κ. Καλογρίτσας  με τον κ. Παππά να απαντά: «ΟΚ θα μιλήσουμε προηγουμένως».

Λίγη ώρα νωρίτερα ο κ. Καλογρίτσας είχε μιλήσει για σχέδιο του κ. Παππά ήδη από τον Οκτώβριο του 2015 για δημιουργία φιλικών ΜΜΕ προς τον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι το Documento δεν ήταν η πρώτη προσπάθεια αλλά και ότι είχε συνδράμει στην ενίσχυση του ραδιοσταθμού "ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ".

Ο μάρτυς υποστήριξε ότι τον Οκτώβρη του 2015 κλήθηκε να βοηθήσει  σε μια πρόσκληση του Νικου Παππά και κάποιων άλλων για ΜΜΕ. Στο ίδιο μήκος κύματος ο κ. Καλογρίτσας φέρεται να κατέθεσε ότι ο κ. Παππάς -τον αποκάλεσε πολλές φορές με το μικρό του όνομα - με τις αρμοδιότητας του υπουργού που είχε τότε ήθελε να δημιουργηθεί μια υποστηρικτική ομάδα ΜΜΕ.

«Δέχθηκα να δώσω το όνομα μου. Δεν μπορούσα να δώσω τίποτε άλλο. Πάντα είχα πολλά λεφτά όμως τότε τα χρήματα μου ήταν δεσμευμένα. Εγώ είχα πάρει τον ρόλο του ονοματοδότη. Όταν κάθε τόσο μου ζητούσαν κάπου να συνεισφέρω πάντοτε ανταποκρινόμουν» είπε και πρόσθεσε: «Ξεκινήσαμε αυτή την οργάνωση κι εγώ ήμουν δίπλα τους. Όλα πήγαιναν ρολόι. Φθάσαμε να ξεκινήσουμε με το κανάλι που ετοιμαζόταν και να υπάρξει και μια εφημερίδα. Είχα στηρίξει και το Κόκκινο».