Quantcast

«Τείχος ανοσίας μέχρι τον Ιούνιο»

Κορυφαίοι επιστήμονες μιλούν στην «R». Εκτιμούν ότι είναι εφικτός ο στόχος για ασφαλές καλοκαίρι, υπό την προϋπόθεση να μην υπάρξουν νέες καθυστερήσεις στην παράδοση των εμβολίων από τις φαρμακευτικές εταιρείες. Τα επόμενα βήματα για την άρση των περιοριστικών μέτρων, μετά την απόφαση για επιστροφή των μαθητών σε γυμνάσια και λύκεια.

Την εκτίμηση ότι είναι πιθανό να μπορέσουμε να πετύχουμε τη συλλογική ανοσία όταν θα έχουμε εμβολιάσει λιγότερο από το 70% του πληθυσμού, που τίθεται ως το ιδανικό όριο, κάνουν ειδικοί επιστήμονες στη Realnews, λαμβάνοντας υπόψη τα νεότερα επιστημονικά δεδομένα.

Παράλληλα, ξεκαθαρίζουν ότι ο εμβολιασμός τουλάχιστον 7 εκατ. πολιτών, παρά τις καθυστερήσεις στον αρχικό σχεδιασμό, είναι πολύ πιθανό να ολοκληρωθεί στο χρονικό διάστημα από τα τέλη του Ιουνίου έως τα μέσα του καλοκαιριού.

Διαβάστε αναλυτικά το δημοσίευμα της Realnews

Διαβάστε αναλυτικά το δημοσίευμα της Realnews

Ο οδικός χάρτης για την επανεκκίνηση

Τα επόμενα βήματα για την άρση των περιοριστικών μέτρων, μετά την απόφαση για επιστροφή των μαθητών σε γυμνάσια και λύκεια.

Διαβάστε αναλυτικά το δημοσίευμα της Realnews

Νέο κύμα από τη μετάλλαξη τον Μάρτιο

Σύμφωνα με την έκθεση του εργαστηρίου Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ, χρειάζεται να ληφθούν άμεσα μέτρα για την αποφυγή νέας έξαρσης της πανδημίας την άνοιξη. Τι λέει ο καθηγητής Δημοσθένης Σαρηγιάννης.

Διαβάστε αναλυτικά το δημοσίευμα της Realnews